Begagnade mobiler

Vi samlar in tiotusentals mobiler varje år och gör de nästan som nya, passa att köpa en ny gammal mobil.

Våra begagnade mobiltelefoner

Så återanvänder vi din mobil

Här kan du läsa mer om hur vi återanvänder de mobiler som byts in. Och hur du sen kan köpa de begagnade mobilerna här hos oss.
 
Läs mer om hur vi återanvänder mobiler här >

 

Vårt arbete med hållbarhet

Idag tar vi tillvara på alla mobiler som kommer in till oss. De som inte kan återanvändas, återvinns istället som reservdelar. Men det är bara 3 procent av mobilerna, är inte det häftigt? Resten kan ju användas i flera år framåt. Förra året samlade vi in 44 000 mobiler, som annars kanske hade hamnat i en byrålåda eller på skroten. Genom att återanvända de mobilerna och ge dig valet att köpa en återanvänd mobil istället för ny så kan vi tillsammans hjälpas åt att minska klimatpåverkan. För köper du en begagnad mobil är du snällare mot både miljön och din plånbok. Våra återanvända mobiler funkar såklart, de kanske har någon repa men de testas noggrant så att vi vet att de fungerar. Sen så får du ju också 1 års garanti, så att du kan vara trygg och bara surfa loss på din nya gamla mobil.

Vi jobbar väldigt mycket för att bli mer hållbara och ställer hårda krav på våra leverantörer. Bland annat hur de transporterar produkter. Ett av kraven är att frakten ska klimatkompensera. Vilken klimatkompensations som görs beror lite på vilken leverantör som fraktar produkterna. Men du kan vara säker på att leveransen av din mobil klimatkompenseras. Vi vill vara med att påverka till det bättre och jobbar för fullt med att lämna så lite avtryck på miljön som möjligt. 2018 blev vi första telekomoperatör i världen att klimatkompensera med Fairtrade Climate Standard. Vilket innebär att vi klimatkompenserar enligt Fairtrades regler. Om du vill läsa mer om hur vi jobbar för en mer hållbar värld kan du läsa det här!