Jämför mobiler

Jämför mobiler och hitta bäst mobiltelefon för dig. Här kan du jämföra iPhone och Samsung. Vill du byta mobiler? Inga problem! Klicka på "Ändra jämförelse" och välj mobilerna du är intresserad av.

Kvinna med röda naglar chattar i mobilen

Jämför mobil för att hitta bäst telefon för dig

De flesta vill gärna jämföra olika mobiler innan de bestämmer vilken de ska köpa. Klart det finns sådana som alltid vill ha den senaste modellen och hänger på låset så fort den släpps. Men för dig som gärna vill veta skillnaderna mellan de mobilerna du är intresserad av så har du hamnat rätt. Vi kommer samla några av de vanligaste specifikationerna som du kan kolla på innan du gör ditt val.

Jämför Apple iOS mot Android

När det kommer till att jämföra operativsystem så kan det blir lite för tekniskt. Till syvende och sist så handlar det om vad du föredrar och känner dig mest bekväm med. Om du har mestadels Apple-produkter så är det enklare att synka mellan dessa om du har en iPhone. När det kommer till appar till iOS och Android så kan det särskilja sig i utbudet. Stora appar som till exempel Spotify, Netflix och Instagram fungerar finfint till båda systemen.


Jämför rätt specifikationer

Här handlar det om vad du använder din mobil till mest. Gillar du att fota mycket? Kolla in vilka kameraspecifikationer som mobilen har. Använder du mobilen mycket till gaming, ja då ska du slänga ett öga på processorn. Är streaming din grej? Då är batteritiden viktig om du oftast streamar serier, video eller musik när du är ute på språng.

Mobilkamera

Dagens mobiler har allt som oftast kameror i världsklass. Vanligast är att kolla på hur många megapixlar (MP) mobilkameran har. Det är även bra att kolla hur den fotograferar i mörker och man vill undvika blixt. Med många mobiler kan du dessutom filma i 4K idag. Så om du är ute efter en mobilkamera som ger dig bättre videos, håll utkik efter det.

Processor

Nu blir det lite mer tekniskt för vissa. Ju kraftigare och bättre processor, desto snabbare mobil. Perfekt om du använder mobilen mycket till gaming till exempel.

Batteritid

Viktig specifikation för många, då man vill att mobilbatteriet ska räcka hela dagen. En del mobiler har funktioner som gör att man kan spara på batteri när man inte använder vissa appar och så vidare. Om det skulle krisa är det perfekt med en mobil som har snabbladdning. Då krävs det oftast bara 20-30 min så går du från 0% batteri till 50%.

Skärm

Ju större desto bättre? Eller? Detta är en smaksak då mobilen ska ligga bra i handen. En del vill ha en lite mindre, kompakt mobil, och då får man kompromissa med skärmstorleken. Det finns lite olika skärmtyper så som OLED och LCD, då ingen av dem är en självklar vinnare utan det finns olika tycken och tänk vilken som är bäst.

Minne

Är du en sån som alltid får slut på minne på mobilen? Då gäller det att hålla koll på hur många gigabyte (GB) som mobilen har. Det kan även vara bra att väga in en mobil som har plats för extern minneskort.

Jämför även mobilabonnemanget

När du köper ny mobil så är det inte bara de tekniska specifikationerna som är viktiga. Jämför vilka mobilabonnemang som passar dig bäst, beroende på vad du använder din mobil till mest. Du kan jämföra våra abonnemang här.