Tåliga mobiler

Tåliga mobiler hos Telenor
Åh nej, trasig skärm igen. Känns det igen? En tålig mobil är ett måste för många, då den är både stötsäker och stryktålig. För några år sedan kunde en tålig smartphone vara både stor och otymplig, men designen har blivit mindre och snyggare.

Vad gör en mobil stöttålig?

Vare sig du jobbar inom bygg, håller på med en extremsport eller är mycket ute i naturen så ska din tåliga smartphone klara av både väder och varierande temperaturer.
Oftast klarar en stöttålig smartphone av fall från högre höjder. Till exempel om du råkar tappa mobilen mot hård betong så ska den överleva fallet. Hur hög höjden är skiljer sig från de olika tillverkarna. Här gäller det även att kolla efter en vattentät mobil. Om den kommer utsättas för mycket väta så bör den ha ett högt IP-nummer. Satsa på en mobil som är både vatten- och dammtät, välj då en med IP-nummer IP68. Då kan mobilen även klara av att sänkas ned under vatten.
Skärmen är oftast den som är mest ömtålig på en smartphone och är alltså den svåraste att skydda. Då kan det vara bra att lägga till ett extra tåligt skärmskydd.

Välj en tålig mobil

Självklart hittar du tåliga mobiler hos oss på Telenor. Välj din favorit!

Ta med dig bluetooth-högtalare till stranden?

Vi hjälper dig att hitta en bluetooth-högtalare som passar dina behov.