Bredband hemma via 5G

Ett bredband via mobilnätet för hela familjen.

 • Snabb och säker uppkoppling var du vill
 • 5G router ingår fritt som lån
 • Koppla smidigt upp hemmets alla enheter via wifi
 • 14 dagars nöjdhetsgaranti - även för dig med bindningstid

  Från 349 kr/mån

Mobilt bredband var du vill 

Surf i sommartugan, surfplattan eller routern?  Välj abonnemang här. 

 • Trygg och säker 5G-surf
 • Roaming i EU/EES och 10 länder till ingår
 • Välj om du vill ha 15 GB surf eller surfa obegränsat i hela Sverige
 • Viloläge - betala mindre i perioder

  Från 169 kr/mån

 

Välj surfmängd
Alternativen nedan gäller endast abonnemanget. Köp mobilt bredband med en router här eller med en surfplatta här.

Viloläge

1 GB för 29 kr/månaden under lågsäsong.

Roaming ingår

Ta med upp till 50 GB surf till EU/EES och 10 till länder. 

5G-abonnemang

Surfa i snabb 5G-hastighet.

Säkrare

Koppla upp dig på ditt egna wifi-nät även utanför hemmet.

Hjälp med ditt köp?

Chatta med oss genom att trycka på ikonen i nedre högra hörnet!

Vanliga frågor och svar om mobilt bredband

 • Med mobilt bredband surfar du via 4G/5G-nätet och får en wifi-lösning du kan dela med familjen eller använda själv, både hemma och på resan. Abonnemanget finns med obegränsad surf eller 15 GB. När du är kund hos oss kan du även gå in i Mitt Telenor-appen och periodvis sänka surfvolymen till 1GB när du inte använder det så mycket och på så vis spara pengar. Smart, va?  

  Med router
  Med en router kan flera enheter koppla upp sig på det mobila bredbandet så att ni kan dela på surfen via wifi. Mobilt bredband har också fördelen att det är flyttbart om du väljer den portabla routern, och du kan ta med den på semestern. En bordsrouter, eller fast router med sladd som man kopplar in i eluttaget, passar bäst i sommarstugan eller i hemmet. 

  Med surfplatta
  Med en surfplatta blir det mobila bredbandet helt enkelt ett sim-kort med egen surfmängd. Surfplattan har då sin egen surf att använda, smidigt till exempel under en bilresa. Surfplatta med ett mobilt bredband gör att din surfplatta alltid är uppkopplad på ett säkert sätt och du slipper internetdela från din mobil.

 • Du kan enkelt gå in i Mitt Telenor-appen och ändra surfvolym på ditt mobila bredbands-abonnemang efter vilket behov du har. Obundna kunder kan välja att gå in i viloläge och sänka abonnemanget till 1 GB för perioder när de inte behöver så mycket surf, till exempel under lågsäsong.

 • Du kan surfa fritt inom hela EU/EES, USA, Storbritannien, Thailand, Malaysia, Turkiet, Schweiz, Andorra, Serbien, Montenegro och Gibraltar.

  Har du valt mobilt bredband obegränsat får du ta med 50 GB fritt, och har du valt 15 GB ingår 15 GB.

 • Absolut! Vårt mobila bredband fungerar bra i både 4G- och 5G-nätet. Om vi inte har hunnit bygga ut 5G-nätet där du bor så täcker vårt 4G-nät 99,9% av Sveriges befolkning.

 • Absolut! Skaffa en router så kan flera personer använda ditt mobila bredband.

 • Ditt mobila bredbands telefonnummer står på ditt avtal och på dina fakturor.

5 skäl till att skaffa mobilt bredband

Viloläge – Istället för att varje höst säga upp ett tillfälligt abonnemang kan du nu behålla det under lågsäsong. Aktivera viloläget så sänks kostnaden till ett prisvärt lågvolymsabonnemang. Du betalar bara 29 kr/mån och får 1 GB fri surf, larm och annat på ditt wifi kan alltså stå aktiverat. Perfekt för till exempel fritidshus. 

5G – Nu kan du få 5G i alla våra mobila bredbandsabonnemang. Perfekt om du vill ta det lugnt men surfa snabbt i sommar.  

Roaming – Nu ingår roaming i våra mobila bredbandsabonnemang så att du kan ta med dig surfen utomlands.  

Säkerhet – Med ett eget Mobilt Bredband är uppkopplingen både säkrare och snabbare. Och bara din. Du slipper också problem med batterislukande internetdelning, en överhettad mobil och att den som delar alltid behöver vara i närheten.  

Mobilt bredband hemma – Mobilt Bredband Obegränsat med prisvinnande mobilrouter är ett bra alternativ till bredband via fiber. 

Mobilt bredband med router eller surfplatta

När du beställer mobilt bredband får du ett sim-kort som du till exempel kan sätta in i din dator eller mobiltelefon för att börja surfa. Vanligast är att sätta in sim-kortet i en router. Då kan flera enheter surfa på bredbandet på samma gång - perfekt om ni är flera som vill dela på surfen.

Du kan också använda ett mobilt bredband i din surfplatta om den har plats för sim-kort. Då kan du surfa smidigt på resan med en surfplatta utan att behöva ta av surfen på ditt mobilabonnemang.

Vad är mobilt bredband?

Det fina med mobilt bredband är som det låter, att det är flyttbart. Du kan ta med uppkopplingen vart du vill i Sverige och utomlands. Mobilt bredband är uppkoppling via mobilnätet genom ett simkort som fungerar utmärkt i såväl 4G- som 5G-nätet. Om du hellre surfar hemma har vi mobilt bredband som kan förstärkas med en wifi-router och utomhusmottagare för ännu bättre uppkoppling.

Samla och få rabatt

Har du redan ett mobilabonnemang hos Telenor? Toppen! När du köper obegränsat mobilt bredband kan du bli kombokund och få upp till 100 kr rabatt i månaden!

Kom igång enkelt

Behöver du hjälp med din router eller surfplatta? Ta hjälp av vår guide för att komma igång.

Ladda extra surf

Har surfen tagit slut? Ladda extra surf på ditt mobila bredband och fortsätt vara uppkopplad.

Förköpsinformation

Vi har sammanfattat allt som gäller för mobilt bredband på en sida. Smidigt!

Till förköpsinformationen(öppnas i ny flik)