Bästa trådlösa hörlurarna för dig

Allt fler väljer att köpa ett par trådlösa hörlurar. Det viktigaste att ta hänsyn till är att hörlurar ska sitta skönt och stabilt i dina öron.

Allt fler väljer att köpa ett par hörlurar vars tråd inte trasslar eller hamnar i kläm. Många modeller av de trådlösa hörlurarna är dessutom försedda med brusreducerande funktion, vilket innebär att du kan stänga ute ljudet runt om dig.

Det viktigaste att ta hänsyn till är att hörlurarna ska vara sköna för dig. Förutom att en sämre komfort kan få dig att vilja använda hörlurarna mindre kan ett par dåligt sittande hörlurar också försämra ljudupplevelsen och brusreduceringen.

 

True wireless-hörlurar

True wireless innebär att hörlurarna kommunicerar helt trådlöst med varandra och mobilen eller annan enhet. Detta är den vanligaste varianten av trådlösa hörlurar.

Noice cancelling

Många in ears-lurar är märkta med ANC vilket står för active noice cancelling och innebär att hörlurarna är försedda med brusreducerande teknik. Med ANC-tekniken blockerar dina hörlurar ljudet runt om dig vilket kan vara bra för att stänga ute störande ljud från din omgivning.

In ears-hörlurar för träning

Du som planerar att använda dina in ears-hörlurar när du tränar behöver hörlurar som sitter stabilt. Hörlurarna behöver också vara tåliga mot fukten som eventuellt svett utsätter dem för. I samband med träning önskar många också att hörlurarna är enkla att koppla upp mot din enhet, samt byta låt och höja och sänka volymen.

Batteritid

Mindre hörlurar har oftast kortare batteritid då de inte rymmer lika stora batterier som exempelvis over ear-hörlurar. Värt att kolla är hur lång batteritid hörlurarna har, samt hur lång tid de tar att ladda upp till full kapacitet. Hörlurarnas etui innehåller också ett batteri som laddar hörlurarna.

Är hörlurarna vattentäta?

Vattentäta hörlurar kan vara bra både för att undvika skada av svett eller regn. Hörlurars vattentålighet mäts i IP-klassning, där den andra siffran i numret visar på vattentåligheten och nummer nio är den högsta siffran. En enhet med nummer nio ska klara varmt vatten med högt tryck.