Allt du vill veta om Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite är en kompakt spelkonsol anpassad för dig som vill spela på resande fot. Den är försedd med integrerade kontroller. Med Nintendo Switch Lite kan du spela tillsammans med upp till åtta medspelare.

Nintendo Switch Lite är en liten spelkonsol från Nintendo som försetts med låg vikt och saknar möjlighet att kopplas upp mot tv. Den saknar dockningsstation och HDMI-utgång vilket innebär att den är anpassad för att spela när du är på resande fot.

Med Nintendo Switch Lite går det att synka upp till åtta konsoler mot varandra. Du som har abonnemang hos Nintendo Switch kan också koppla upp dig online och spela med andra personer världen över.

Vad skiljer Nintendo Switch Lite från Nintendo Switch?

Nintendo Switch Lite är en handhållen spelkonsol som är lättare än originalet Nintendo Switch. Lite går endast att spela i handhållet läge medan originalet är en hybridkonsol som kan spelas i bordsläge, handhållet läge samt tv-läge.

Storleksmässigt är Nintendo Switch lite något mindre och smidigare, samt väger mindre än Nintendo Switch. Det innebär också att skärmen är något mindre hos lite-versionen, med en skärm på 5,5” vs originalets 6,2”.

Den största skillnaden är nog dock att Nintendo Switch Lite varken är kompatibel med dockan för Nintendo Switch eller försedd med output-kontakt till tv, vilket original-konsolen för Nintendo Switch är. Anledningen till att det saknas på Lite-konsolen är just för att den är skapad för att vara med när du är på språng, utomhus eller åker iväg på semester.

Fungerar spel för Nintendo Switch på Nintendo Switch Lite?

Många, men inte alla spel för Nintendo Switch fungerar också på Nintendo Switch Lite. Det kräver att spelet har stöd för det handhållna läget.

Batteritiden på Nintendo Switch Lite

Batteritiden för Nintendo Switch Lite varierar beroende på vilket spel du spelar. Det inbyggda batteriet håller upp till sju timmar. Du laddar konsolen genom en USB-sladd av C-typ.

Fodral till Nintendo Switch Lite

Skydda ditt Nintendo Switch Lite medan du förvarar det i väskan när du är på resande fot.

Vad kostar Nintendo Switch Lite?