Allt om smartwatch

  • Behöver jag en smartwatch?
  • Vad kan jag använda den till?
  • Vilken modell ska jag välja?

Vi hjälper dig få svar på alla dina frågor.

Smartwatch

Ring och messa

Koppla klockan till din mobil via Bluetooth alldeles gratis. Eller köp till tjänsten Mobiluppkoppling klocka så kan du använda klockan utan din mobil i närheten. Här är några exempel på vad du kan göra:

  • Ringa och svara på samtal
  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Streama musik

Följ din träning och hälsa

Följ dina framsteg direkt i din smarta klocka. Se hur många steg du går varje dag eller mät din egen puls. Med en smartwatch får du en personlig tränare på handleden som hjälper dig fokusera.

Använd med e-sim

Nu kan du lämna mobilen hemma med hjälp av tekniken e-sim och vår tjänst Mobiluppkoppling klocka. Den första månaden fri, sen kostar det 49 kr/mån. Den kostnaden läggs också på din vanliga faktura.


Behöver jag en smartwatch?

En smartwatch är ett bra komplement för dig som redan idag använder din mobil mycket och för dig som gillar att träna. De senaste åren har försäljningen av smartklockor ökat markant och idag är det fler och fler som ser värdet i att ha en smartwatch, både för dess design och funktion.

Soheil med sin Apple Watch 3

"Jag kan inte vara utan min smartwatch" – Soheil, 31

Som teknikintresserad var Soheil tidigt ute med att skaffa en smartwatch. Valet föll på en Apple Watch Series 3 men beslutet var ingen självklarhet.

– Jag var nyfiken och tänkte att jag chansar. Jag trodde att jag kanske ändå mest skulle fortsätta använda mobilen men sen visade det sig bli en självklar grej som jag inte kan vara utan, säger Soheil.

Klockan använder han framförallt för sms och samtal men också för att mäta träningen.

– Jag gillar att löpträna och klockan är perfekt för det. Jag slipper krångla med mobilen fram och tillbaka utan kan hela tiden se vilken takt jag håller.

Med Telenor som operatör fanns också möjligheten att lämna mobilen hemma.

– Jag valde att prova e-sim till klockan eftersom jag fick första månaden fritt. Det visade sig vara guld värt då jag slipper ha med mig mobilen ut på löprundan för att Bluetooth-kopplingen dem emellan ska finnas kvar, avslutar Soheil.


Vilken modell borde jag välja?

Erbjuds för dig som har eller skaffar mobilabonnemang hos oss.

Apple Watch Series 9

Smartare. Ljusare. Mäktigare. Pris från:

190 kr/mån

För storlek 41 mm

Apple Watch Ultra 2

Äventyr på en ny nivå. Pris från:

300 kr/mån

För storlek 49 mm

Samsung Galaxy Watch 6

Välbefinnande på armen. Pris från:

100 kr/mån

För storlek 40 mm

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Teknisk briljans i tidlös design. Pris från:

130 kr/mån

För storlek 43 mm

Erbjudande

E-sim till smartwatch

Istället för att koppla smartklockan till din mobil via Bluetooth kan du med e-sim använda klockan helt fristående. Lämna mobilen hemma och få en enorm frihet! För att använda e-sim väljer du till tjänsten Mobiluppkoppling klocka när du köper din smartwatch.

Erbjudande! Mobiluppkoppling klocka

  • Prova fritt i 1 månad (därefter 49 kr/mån)
  • Läggs på din vanliga faktura
  • Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Hjälp att handla?
Ring 0200-114 115
eller fyll i vårt kontaktformulär.


Vad kan jag använda en smartwatch till?

Ta samtal direkt i klockan

1. Ring och messa

Få notiser om nya meddelanden eller samtal direkt på skärmen i din smartwatch. Du kan enkelt slänga ett ögonkast på din handled för att se om det är något viktigt du behöver ta direkt eller något som kan vänta.

Träna med din smartwatch

2. Träning och hälsa

En smartwatch är perfekt oavsett om du ligger i hårdträning eller bara vill röra på dig lite mer i vardagen. Ser hur många steg du gått under dagen med stegräknaren eller håll koll på dina hjärtslag med pulsmätaren.

Navigera rätt med din smartwatch

3. Navigation

Tack vare klockans GPS kan du enkelt få hjälp att hitta dit du ska samtidigt som du har händerna fria. Perfekt när du cyklar eller kör bil. Dessutom kan du följa din gång- eller löprundas distans, höjd, tid och din egen hastighet.

Lyssna på musik i din smartwatch

4. Appar

Med olika appar får du ut mer av din smartwatch. Du kan enkelt sätta en timer för matlagningen eller använda miniräknaren. Lyssna på musik i Spotify-appen eller använd Shazam för att snabbt ta reda på vilken låt det var du hörde.