Surfplatta för barn

En surfplatta kan vara ett bra hjälpmedel för barns lärande och lek. Men vilken surfplatta ska du välja? Vi vägleder dig i valet av rätt platta.

Mer om surfplattor för barn hos Telenor

Tips till dig som planerar att köpa en surfplatta till ditt barn

Det finns flera typer av surfplattor och olika personer har olika förväntningar på sin surfplatta. Du som planerar att köpa en surfplatta för barn kan bland annat fundera över vilket varumärke du vill köpa, om ni är fler som ska använda surfplattan samt vad barnet ska göra med plattan. En surfplatta kan vara ett bra hjälpmedel för ditt barn, både vad gäller lek och utbildning och det finns appar anpassade efter ålder.

 • Wifi eller mobildata?
  Ska surfplattan endast användas hemma kan du välja en surfplatta som du kopplar upp mot wifi och inte kräver mobildata. På så vis undviker du kostnaden för ny mobildata då och då.

 • Skärmstorlek
  Den vanligaste storleken på surfplattor är runt 10 tum och om barnet vill titta på film kan det vara en lämplig storlek. Speciellt om barnet ska ha den på resor i till exempel bilen där du kan fästa surfplattan på ryggstödet.

 • Vad ska barnet göra med surfplattan?
  Lagringsutrymmet på surfplattan avgör om ni kan spara ned barnprogram och hur många appar som ryms. Surfplattornas lagringsutrymme varierar mellan ungefär 16 och 128 GB.

 • Använder ni något speciellt operativsystem hemma?
  Har ni produkter av exempelvis Apple eller Samsung hemma kanske ni vill köpa en surfplatta som samverkar med andra enheter i hemmet. Med iPads används iPadOS, vilket är Apples operativsystem för deras surfplattor. Andra tillverkare, som exempelvis Samsung, använder Googles operativsystem Android.

Hitta din nya favorit

Tryggare barn på internet

Förutom att surfplattan ska vara enkel att använda för ditt barn värnar vi också om att ditt barn ska vara tryggt på nätet. Hur sätter du som förälder gränser och ser till att ditt barn inte råkar illa ut på nätet? Läs våra tips om hur du pratar med barn om nätkränkningar och nätmobbning.