Testvinnande wifi-router

Vår router ger dig ett oöverträffat stabilt, snabbt och säkert wifi och har vunnit både designpris och tester. Bäst av allt? Den ingår fritt så länge du har bredband via fiber hos oss!

Vit wifi-router.

ikon-tackning.jpg

Bäst i test

Vår wifi-router är bäst i test på alla områden, från videokonferenser till streaming.

ikon-wifi2.jpg

Snabbt wifi

Vår router befinner sig i det absoluta toppskiktet när det gäller snabbhet.

Ikon_wifikontroll

Wifikontroll

Få full koll på ditt wifi med vår wifikontroll-app. 

Telenors wifi-router i4882

En wifi-router designad för att synas! Sätt upp med fästen på väggen eller ställ den fritt och centralt där det passar dig. Routern ingår fritt som lån så länge du har bredband via fiber hos Telenor. Motsvarande router på marknaden är värd cirka 2500 kr.

Om du redan är kund, och vill uppgradera till den nya wifi-routern, kan du göra det för en engångskostnad på 995 kr. Du behåller den så länge du är kund hos oss. Ring oss på  020 222 222 så hjälper vi dig.

Prisvinnande design

Telenors wifi-router vann 2019 en av världens mest prestigefyllda designtävlingar – Red Dot Design Award. Vår svenska wifi-router är en uppdaterad modell av en tidigare framtagen produkt inom Telenor Group. Vi är superstolta över att nu kunna erbjuda vår lilla vita wifi-router som ett fritt lån till alla våra nya bredbandskunder.

Bäst i test enligt Excentis

Vår wifi-router fick toppoäng på alla områden, från gaming till videosamtal, i ett test som det oberoende testföretaget Excentis utförde på den danska bredbandsmarknaden. Inte illa!

Om Wifi 6

Wifi 6-teknologin är snabbare och stabilare än sin föregångare och helt anpassad till din uppkopplade vardag.

Håll koll i appen

Dela ditt wifi, pausa surfen för barnen eller kolla täckningen i badrummet. Den här appen är smart!

Snabbare wifi? Javisst!

Med några enkla knep kan ditt wifi gå från snabbt till hisnande snabbt.

Dags att komma igång?

Har du fått din wifi-router och är redo att koppla in den? Det är lättare än du tror. Om du ändå vill ha hjälp, kika på vår guide så visar vi dig steg för steg. Inga konstigheter!

Telenor wifi-router i4882, tekniska detaljer:

 • Mått: 207,8 x 179,5 x 76,94 mm
 • 2 st LAN-portar 1 000 Mbps, 1 st LAN-port 2 500 Mbps
 • Bandsteering & Beamforming
 • Downlink MU-MIMO och OFDMA
 • Strömstyrka nätadapter: 12V 3,5A - normalförbrukning 15 watt
 • Wifi 5GHz: 802.11ax, 8x8 med 8 antenner
 • Wifi 2,4GHz: 802.11ax, 4x4 med 4 antenner

Läs mer om wifi-routern (PDF)

Vanliga frågor

 • Med vår nyaste wifi-router surfar du snabbt och med suverän täckning. Wifi 6 ger dig en stabil och säker uppkoppling, även när du använder flera enheter samtidigt. Sa vi att den är så snygg att den förtjänar en plats utanför garderoben?

 • Lång! Om det inte står något i vägen så räcker den trådlösa signalen långt. Räckvidden begränsas av bland annat väggar, möbler och hur du har placerat routern hemma hos dig. Om din granne har en router så kan den också påverka hur bra ditt wifi är. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Du kan ansluta alla datorer, mobiler och surfplattor som du har hemma. Liksom tv-apparater, skrivare och annan vanlig utrustning. Räkna med att uppkopplingen blir sämre om fler enheter använder den. Tänk också på att till exempel äldre datorer och mobiler kan göra ditt wifi långsammare eftersom det trådlösa nätverket anpassar sig till dem.Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Wifi 6 är den senaste versionen av wifi. Du surfar snabbt, med bättre täckning och dessutom med en ännu säkrare uppkoppling. 

  För att använda Wifi 6 behöver du en router med stöd för det, som Telenor wifi-router i4882. Din mobil, dator eller surfplatta behöver också ha stöd för tekniken.

  Här kan du läsa mer om Wifi 6

 • Alla moderna routrar har två frekvensband – 2,4 GHz och 5 GHz.

  • 2,4 GHz har längre räckvidd men lägre hastighet

  • 5 GHz har kortare räckvidd och högre hastighet

  Moderna routrar håller själva reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta. Det kallas för bandsteering.

 • På telenor.se/surfa-nu hittar du allt om hur du gör för att koppla in din router - oavsett om du just har plockat upp den ur kartongen eller redan börjat koppla in den själv.

  Toppen, ta mig till telenor.se/surfa-nu

 • Ett test av våra vanligaste routrar visar att de drar mellan 10 och 15 watt vid normalförbrukning (Technicolor 799 Xtream, cirka 10 watt, Telenor i4882, cirka 15 watt).

  Det klassiska sättet att räkna ut strömförbrukning är att multiplicera volt med ampere för att få fram hur många watt en produkt drar. Men det anger bara produktens maxförbrukning, vilket kan bli lite missvisande.