Slipp virus i mobilen med Lookout Premium

Virus, malware, spyware, nätfiske, skadliga WiFi-nätverk – våra mobiler är mer utsatta än vi tror. Lyckligtvis finns det en lösning. Med Lookout Premium är du skyddad mot intrång i mobilen.

Se vad apparna vet om dig

Varför behöver jag virusskydd till min mobil?

Din mobil har inget inbyggt virusskydd. Det innebär att den är sårbar på samma sätt som en dator. Och troligen har du en massa personlig information på din mobil – betalkort, lösenord, bilder och kontakter.

Vad är Lookout Premium?

Lookout är en av världens ledande antivirus- och säkerhetsappar. Den ger dig ett heltäckande skydd för din mobil eller surfplatta genom antivirus, stöldskydd och säker surf på publikt wifi. Appen får fina recensioner av experter och har över 100 miljoner användare.

Med Lookout kan du också spåra din telefon om du tappat den. Du får dessutom rådgivning och information om vilka personliga uppgifter du delar i dina appar.

Pris

Lookout Premium kostar endast 19 kr/månad och kostnaden kommer på din vanliga Telenor-faktura. Du kan använda appen i totalt 5 mobiler/surfplattor. 

Kom igång med Lookout

Du kan köpa Lookout Premium på två olika sätt:

  1. Sms:a LOOKOUT till 222.
  2. Teckna tjänsten i någon av våra butiker.

När du har tecknat tjänsten så får du ett sms från oss som innehåller en personlig länk där du kan ladda ner appen. Därefter skapar du ett konto genom att följa instruktionerna.

Du har nu tillgång till Lookout Premium!

Så skyddar Lookout din mobil

Appar

Virus, spionprogram och ransomware är skadliga program som kan gömma sig i till synes vanliga appar. Lookout söker igenom din mobil och tar hand om eventuella virus.

Nätfiske

Att klicka på en länk i mobilen kan vara riskabelt. Genom nätfiske (”phishing”) kan din personliga information hamna i fel händer. Lookout Safe Browsing söker igenom varje länk du klickar på för att säkerställa att du surfar säkert – oavsett om länkarna kommer via e-post, textmeddelanden eller sociala medier. 

Förlorad mobil

Om du blir av med din mobil så kan Lookout leta upp den. Du kan också låsa mobilen på distans och radera bilder, meddelanden, kontakter och inloggningsuppgifter. Om Lookout upptäcker att något inte står rätt till med mobilen (t ex om sim-kortet tas ut) så får du ett mejl med information om var mobilen är. Dessutom kan du trigga ett ljudalarm på mobilen, även om den är i tyst läge. Praktiskt om du har tappat bort den! 

Säkert WiFi 

Brukar du ansluta till WiFi så fort du får chansen? Vissa nätverk kan vara skadliga. Lookout håller koll på dem och varnar dig om ett WiFi är skadligt. 

Hackade tjänster

Lookout varnar dig om en tjänst eller app du använder har blivit hackad. Då kan du snabbt byta lösenord. 

Vanliga frågor om Lookout

  • Vad har Lookout för integritetspolicy?

    Här hittar du Lookouts integritetspolicy. Lookout är mycket mån om din integritet och arbetar aktivt med integritetsfrågor.

    Du kan också läsa mer om Lookouts integritetsprinciper här.

  • Lookout ber att få tillgång till information i min telefon. Varför?

    Det är för att funktionerna i Lookout ska fungera som de ska. Här är några exempel:

    Åtkomst till ljudinställningar
    Detta behövs för att funktionen Scream ska fungera.

    Låsinställningar
    Detta behövs för att Lookout ska kunna fjärrlåsa din telefon om du till exempel tappar bort den eller om den blir stulen.

    GPS-åtkomst
    Detta behövs för att du ska kunna spåra din telefon

    Här kan du läsa om alla åtkomster Lookout-appen behöver.

  • Vad är Safe Browsing i Lookout Premium?

    Med funktionen Safe Browsing kan du surfa på öppna nätverk, läsa e-post och skicka meddelanden utan att behöva fundera på om internetanslutningen är säker. Funktionen fungerar just nu enbart i Android-enheter.

    Lookout håller dig skyddad genom att:

    • Automatiskt blockera websidor som är skadliga (t ex phishing-sidor eller sidor som innehåller virus)
    •  Upptäcka eventuella virus eller hot i textmeddelanden, e-post eller Facebook-länkar

    När du aktiverar Lookout Premium får du automatiskt tillgång till Safe Browsing. För att börja använda funktionen:

    1. Gå in under Settings i Lookout-appen och går därefter in på Safe Browsing.
    2. Bocka i rutan för Safe Browsing. Klart!
  • Vad innebär funktionen Breach Report?

    Breach Report håller dig uppdaterad om eventuella säkerhetsläckor hos populära digitala tjänster.

    Om en tjänst exempelvis har utsatts för en läcka av användaruppgifter, får du en nyhetsnotis om detta i Lookout-appen. Notisen ger en kort beskrivning av vad som hänt och länkar även vidare till den sida där du kan läsa mer om vad läckan innebär.

  • Varför bör jag använda Lookout istället för Apples ”Hitta min iPhone”?

    Det finns några grundläggande skillnader mellan Lookout för iOS och Apple’s “Hitta min iPhone”.

    1. ”Hitta min iPhone” syftar till att hjälpa dig om du har tappat bort din telefon. Lookout-appen är mer omfattande än så. Den hjälper dig inte bara att hitta din telefon, den skyddar också mobilens innehåll så att det inte hamnar i orätta händer. Lookouts funktioner hjälper dig också att spåra din telefon på en karta och ger ifrån sig ljudalarm om du vill.
    2. I Lookout finns funktionen Signal Flare som automatiskt sparar information om telefonens geografiska position om batteritiden är lägre än 10%.

      Om du skulle tappa bort mobilen när batteritiden är så pass låg, kan du logga in med ditt Lookout-konto på www.lookout.com och spåra var din mobil befann sig senast. Det ökar chanserna att hitta den.
    3. Till skillnad från Apples ”Hitta min iPhone”, finns Lookout-appen tillgänglig för både iOS, Android och Kindle-enheter. Om du har en kombination av dessa, kan du med Lookout vara säker på att alla enheterna är säkrade från virus. Och att de är spårbara.
  • Hur avslutar jag Lookout Premium?

    Om du vill avsluta Lookout Premium sms:ar du STOPP LOOKOUT till 222.

    Tjänsten har en månads uppsägningstid.

Vanliga ord om säkerhet på nätet

  • Vad är malware?

    Malware är skadliga program till mobiler. De kan till exempel dra pengar på din mobilräkning, skicka meddelanden till dina kontakter eller ta över din mobil helt och hållet. Malware-program ligger oftast gömda i appar. Du märker dem inte förrän det är för sent och din telefon börjar bete sig konstigt.

  • Vad är en drive-by download

    När du surfar in på en webbsida med mobilen kan du utsättas för en drive-by download. Då laddar mobilen automatiskt ner ett program med skadlig kod, utan att du märker det. 

  • Vad är nätfiske

    Nätfiske, eller phishing, är ett sätt att stjäla din personliga information, till exempel lösenord, kontonummer eller användarnamn. Du får ett mejl eller meddelande från en till synes seriös avsändare. I meddelandet ber de dig klicka på en länk till en webbsida där du ska skriva in personlig information. 

  • Vad är spionprogram?

    Spionprogram är ett skadligt program som samlar in din personliga information. Till exempel samtalshistorik, textmeddelanden, aktuell position, surfhistorik, kontaktbok, mejl och privata bilder. Målet är att antingen stjäla din identitet eller begå ekonomiskt bedrägeri.