Nätsäker

För oss är det viktigt att du som kund ska känna dig säker. Därför ingår nu försäkringen Nätsäker i alla våra nya mobilabonnemang och hjälper dig om du utsätts för nätmobbning eller annan nätkränkning.

En mamma håller om sitt barn.

 

Varje år utsätts tusentals svenskar för olika typer av nätkränkningar, som nätmobbning eller otillåten bilddelning. För att du ska känna dig tryggare på nätet så ingår nu en försäkring i våra mobilabonnemang som skyddar vid just nätkränkningar.

Med Nätsäker får du hjälp att stoppa oönskad bilddelning, falska profiler som skapats i ditt namn och nätmobbning. Du får hjälp med allt från att polisanmäla till att få psykologiskt stöd när du råkat ut för en nätkränkning. 

Det här ingår i Nätsäker

 Hjälp med polisanmälan

 5 timmar kostnadsfri juridisk rådgivning per år 

 Täcker kostnad för psykologhjälp upp till 5 000 kr

 Täcker förlorad arbetsinkomst upp till 5 000 kr

 Täcker rättegångskostnader vid rättstvister upp till 200 000 kr

 Ingen självrisk​

Om du har utsatts för nätkränkning

Om du har utsatts för till exempel oönskad bilddelning, att någon har skapat en falsk profil i ditt namn online, nätmobbning eller trakasserier på nätet kan du få hjälp med Nätsäker.

Du får hjälp av en jurist som tar direktkontakt med den som utsatt dig för nätkränkningen eller med den plattform där innehållet finns med krav på att ta bort innehållet. Du får också hjälp att göra en polisanmälan. Sedan täcker försäkringen kostnader vid  eventuella rättstvister,  din förlorade arbetsinkomst och du får också psykologhjälp.

Så gör du en anmälan

Anmäl nätkränkning

Anmälan av nätkränkning görs till vår samarbetspartner Help försäkring.

Öppettider: måndag - torsdag kl 9 - 17, fredag 9 - 16.

Ring 0771-985 200

eller mejla info@helpforsakring.se

Help har också kundportalen Min sida där du kan följa ditt ärende, ladda upp bevis och kommunicera med din jurist.

Villkor

Nätsäker ingår i alla mobilabonnemang tecknade efter 2022-05-17. Om du tecknade ditt mobilabonnemang innan det så kan du enkelt byta till vår nya prisplan så ingår Nätsäker. 

Försäkring gäller den som har abonnemanget och om ni är flera som delar på Telenor Familj så täcks även de med extra-sim. 

Här kan du läsa fullständiga villkor för Nätsäker

Vi säkrar din vardag

För oss är säkerhet viktigt varje dag. Vi vill att du ska kunna känna dig trygg på nätet, vare sig det är hemma eller på jobbet. Här har vi samlat allt från våra säkerhetsexperters bästa råd och tips till våra olika säkerhetspaket som gör att du kan fortsätta surfa säkert på nätet.