Så återanvänder vi din mobil med Telenor Change

Tack vare Telenor Change kan du få en ny mobil en gång om året. Men vad händer med din gamla telefon? Jo, vi raderar allt ditt innehåll så att det inte kan återskapas. Sedan får mobilen ett nytt liv hos en ny användare. Så här går det till.

Allt börjar i Telenorbutiken

När du ska byta till en ny mobil med Telenor Change, tar du med din gamla till valfri Telenorbutik, Elgiganten eller Media Markt. Där kollar vi att den är hel, fullt fungerande och inte fuktskadad. Nu börjar din gamla mobil sin resa mot ett nytt liv.

Vi tömmer mobilen på innehåll 

Företaget Brightstar tar hand om din gamla mobil. De registrerar och tömmer den på innehåll med programmet Blancco. Metoden garanterar hundraprocentig säkerhet och uppfyller alla internationellt lagstadgade krav på dataradering.

Kort sagt: du kan vara lugn, ingen kommer kunna återskapa innehållet i din gamla mobil.

Din mobil får en ny ägare

Nu är det dags! Din mobil ska hamna i en ny hand. Kanske hamnar den hos någon som har Trygg 48 och behöver en topprenoverad mobil som ersättning för sin gamla. Eller så säljs den vidare i Sverige eller något annat europeiskt land.

Bra mobiler åt alla!

När du använder Telenor Change bidrar du till att fler människor kan äga en smartphone. Andrahandstrenden är bra för miljön, och för konsumenter som tidigare inte haft råd med kvalitetsmobiler. I stället för att köpa en billig telefon som snabbt slits ut och hamnar på soptippen, har de nu råd att köpa en bra smartphone. Till exempel den som du har bytt in med Telenor Change.

Så går det till när din mobil blir en del av ett hållbart kretslopp. I stället för att samla damm i byrålådan.