Om Digihjälpen

Få hjälp i hemmet med installationen av ditt bredband, wifi-brygga, tv-box, Apple TV – eller det du behöver för att kunna leva i ett smart hem. Så att du kan ägna dig åt något annat. Du betalar från 449 kr för en timme.

Med Digihjälpen får du professionell support inom tv, bredband, telefoni och det smarta hemmet – allt med rut-avdrag.

Tänk dig ett digitalt hem där allt bara fungerar. Där tekniken inte syns, utan arbetar i bakgrunden. Eller rentav är en del av inredningen. Det är här Digihjälpen, Sveriges mest erfarna hemtekniker, kommer in. Digihjälpen är ett samarbete med Smartify by BBG som är experter på våra tjänster och produkter.

Det här kan du få hjälp med


Digihjälpen hjälper dig att göra ditt hem smartare, genom att till exempel:

 • Installera och hantera smart teknik hemma hos dig, till exempel en router
 • Dra och dölja kablar till telefon eller bredband (eventuell kostnad för material, som kablar med mera, kan tillkomma)
 • Montera och installera din nya, smarta tv
 • Installera Telenor Stream
 • Ställa in ditt trådlösa nätverk och genomföra en wifi-koll så du får full fart överallt

Vad kostar Digihjälpen?


Du betalar från 449 kronor för de tjänster du beställer, inklusive rut-avdrag.

Se allt du kan få hjälp med samt vad det kostar

Varför ska du välja Digihjälpen?

 Optimerade tjänster för Telenors produkter

 Alla tjänster utförs av professionella Smartify-tekniker från BBG

 Du kan använda rut-avdraget

 

Vanliga frågor

 • När du behöver hjälp med att exempelvis installera ditt nya bredband och wifi, eller att hitta dina nya tv-kanaler kan du höra av dig till Digihjälpen. Digihjälpen är ett samarbete mellan Telenor och BBG, ett IT-support- och installationsföretag med Smartify-tekniker över hela Sverige. Företaget grundades 2007 och är i dag en av marknadens största och ledande leverantörer inom installation och supporttjänster för det digitala hemmet. Nu har BBG lanserat Smartify där du får professionella tekniker som är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och 14001 hem till dig. 

 • Du kan antingen ringa Smartify på 077-446 60 60 eller mejla till support@bbg.se.

 • Se till att förbereda så mycket som möjligt innan teknikern kommer hem till dig. Det gör du genom att hämta ut ditt startpaket och packa upp det. 

  Exempel: Behöver du hjälp med tv så ska du ha hämtat ut och packat upp din tv-box. Samma sak gäller för bredband och wifi – du måste ha fått hem och packat upp din router.

 • Efter att du har gjort din beställning på webben kontaktar Smartify dig för att boka in en tid som passar och höra lite mer om uppdraget. Det brukar ta 2-5 arbetsdagar, sedan har du våra tekniker hos dig. De kommer på vardagar mellan kl 8.00-18.00.

 • Du betalar teknikern på plats med kort eller Swish, alternativt på faktura till Smartify by BBG. Du betalar alltså inte via din faktura från Telenor.

 • Sedan 2016 så omfattas IT-tjänster i hemmet av RUT. Du kan göra avdrag för installationstjänster och det är teknikerns arbetstid som är avdragsgill. Som kund faktureras du endast det belopp du ska betala, alltså summan efter avdrag. Du behöver endast uppge ditt personnummer så hanteras administrationen gentemot Skatteverket av Smartify. De kontrollerar även att ditt avdragsutrymme för rut-tjänster inte är förbrukat.

 • Digihjälpen kostar från 449 kronor, inklusive RUT-avdrag.

  Mer om vilka tjänster vi erbjuder inom Digihjälpen och vad det kostar