Skydda din mobil med Trygg 48

Har mobilen gått sönder eller blivit stulen? Hos oss kan du få en utbytesmobil inom 48 timmar (vardagar) från att din skadeanmälan är registrerad och komplett. Längre än så ska du inte behöva vara utan mobil. 

Gör en skadeanmälan

Trygg 48 gäller även när du är ute och reser i EU. Men det är bara vid stöld/förlust som vi har möjlighet att skicka ut en ersättningsmobil till dig i det land du befinner dig i. Detta så fort din skadeanmälan är registrerad och komplett. Tänk på att du måste polisanmäla stölden i det land du befinner dig i. 

Två kvinnor sitter vid vattnet och lyssnar på musik tillsammans i hörlurar

Ta det lugnt

Det är lätt att få panik när mobilen går i tusen bitar eller försvinner. Har du tecknat Trygg 48 är det ingen fara. Följ instruktionerna så ordnar det sig.    

Först gör du så här:

 1. Andas lugnt.
 2. Om du inte har backat upp din mobil, gör det nu. Vet du inte hur, kolla här eller besök din närmaste butik.
 3. Är mobilen trasig gör du en skadeanmälan.
 4. Om mobilen eller plattan är stulen ska du först göra en polisanmälan och sedan spärra enheten på Mitt Telenor.

Sedan händer det här:

 1. Du får din utbytesmobil inom 48 timmar (vardagar) från det att din skadeanmälan är registrerad och komplett.
 2. Du betalar självrisken.
 3. Om din mobil är trasig skickar du den till oss inom 5 dagar efter det att du fått din nya. Vi står för porto och emballage. Glöm inte att stänga av ”Hitta min telefon”-funktionen innan du skickar mobilen.
 4. Har du frågor om din pågående skadeanmälan?
  Ring 08-420 038 99.

Testa fritt i 2 månader

Du får testa Trygg 48 när du köper en mobil eller surfplatta. Under prövotiden får du ett sms där du kan avaktivera Trygg 48. Är du nöjd så gör du ingenting. Den bindningsfria försäkringen löper på och kostnaden läggs på din faktura.

Mobil 119 kr/mån

Surfplatta 59 kr/mån

Villkor och självrisker
Förköpsinformation

Vanliga frågor

 • Vad är Trygg 48?

  Har du sett att det står Trygg 48 på din faktura? Trygg 48 är vår försäkring som garanterar att du får en ny mobil eller surfplatta inom 48 timmar (vardagar) från det att din skadeanmälan är registrerad och komplett. Längre tid ska det inte behöva ta att få igång sitt mobila liv igen. Blir din mobil stulen under din semester inom EU/EES skickar vi en ny utbytesenhet till dig så fort din skadeanmälan är registrerad och komplett.

  Trygg 48 är gratis de första två månaderna, sedan kostar det 119 kr/mån för mobiler och 59 kr/mån för surfplattor. Under prövotiden får du ett sms där du kan avaktivera Trygg 48. Är du nöjd så gör du ingenting. Den bindningsfria försäkringen löper på och kostnaden läggs på din faktura.

  Läs mer om Trygg 48.

  Vill du avsluta Trygg 48? Så här gör du.

 • Vad kostar självrisken?

  Självrisken är 750 kr för mobiler och 500 kr för surfplattor. Använder du försäkringen två gånger eller fler inom 18 månader höjs självrisken med 1000 kr. Allt står i dina villkor.

 • Täcker Trygg 48 tillbehör?

  Nej, tillbehör täcks inte av Trygg 48.

 • Vad händer om skadan inte täcks av försäkring?

  Om du har fått en skada på din mobil eller surfplatta som inte täcks av försäkringen Trygg48 kan du starta ett serviceärende. Det kan du göra här.

 • Vad ska jag göra om min mobil försvinner utomlands?

  Bara lugn. Om du tappar bort din mobil eller den blir stulen utomlands, ta omgående kontakt med oss på +46 708 222 222 vardagar kl 8-19 och helger kl 9-17.

  Har du Trygg 48 gör du en skadeanmälan på samma vis som om du vore hemma i Sverige. Om din mobil har blivit stulen måste du göra en polisanmälan i det landet där den blivit stulen. Befinner du dig inom ett EU/EES-land har du möjlighet att få din ersättningsmobil skickad till dig. Ersättningsmobil skickas bara om din mobil har blivit stulen eller försvunnit, inte om den har gått sönder. Den enda kostnaden som tillkommer utöver självrisken är fraktavgiften. Det är viktigt att du anger rätt adress då vi annars inte kan ansvara för att du får din mobil.

  Om din mobil skadas:
  Har du Trygg 48 gör du 
  en skadeanmälan när du kommer hem så skickar vi en ersättningsmobil inom 48 timmar (vardagar) från det att din skadeanmälan är registrerad och komplett.

  Befinner du dig utanför EU/EES ska du kontakta vår avdelning för skadeanmälan på +468 420 038 99 så hjälper vi dig.

 • Vilken garanti har min produkt?

  Klicka här för information om garantin för din Sony-telefon.

  Klicka här för information om garantin för din Samsung-telefon.

  Klicka här för information om garantin för din iPhone.

 • Hur säger jag upp försäkringen Trygg 48?

  Har du ingen nytta av försäkringen kan du säga upp den genom att sms:a stopptrygg till 222 från det mobilabonnemang du har försäkrat.

  Besvarade det här din fråga?
  Din kommentar används för att förbättra telenor.se. Vi har inte möjlighet att besvara kundärenden här.
  Tack för ditt svar!