Kabel-tv från Telenor

Allt om kabel-tv hos Telenor
Se dina favoritkanaler via kabel-tv när du beställer något av våra tv-paket. Vi har ett stort utbud av kanaler så du enkelt kan hitta paketet för dig. Dessutom får du låna tv-boxen helt fritt så länge du är kund hos oss!

Kabel-tv: kanaler och paket

Hos oss på Telenor har du ett stort utbud av tv-kanaler att välja mellan. Vilka som ingår beror på vilket av våra tv-paket du väljer. Ett urval av kanaler du kan välja bland är:

  • Grundutbudet med SVT 1, SVT 2, TV3, TV4, Kanal 5
  • Nyhetskanaler som till exempel: Sky News, CNN, BBC World News
  • Sportkanaler: Bland annat Eurosport, V Sport Extra
  • Barnkanaler som till exempel: Disney Channel och Nickelodeon

Hur fungerar kabel-tv?

Att få tv via kabel är det vanligaste sättet idag. Det enda du behöver är en tv-box som du kopplar in till din tv. Om du skaffar kabel-tv från Telenor så får du låna tv-boxen helt fritt så länge du är kund hos oss. Då kan du koppla in boxen i vägguttaget, och slipper krångel med parabol. Med vår tv-box har du tillgång till tv-sändningar med hd-kvalitet, kan pausa i pågående program och låta boxen påminna dig om program som startar senare.


Kabel-tv eller tv via fiber – vilket ska jag ha?

Det beror först och främst vad du har tillgång till i din bostad. Du kan söka på din adress här för att se vad du kan använda dig av. Du hittar adressöket här >
Om du har tillgång till båda och vill välja en så kan det vara bra att veta skillnaderna. Teknikerna är väldigt likvärdiga men tv via fiber är nyare och det som kommer användas i framtiden. Med kabel-tv har du tillgång till analoga sändningar, men de har börjat släckas ned. När det kommer till kvaliten så är kabel-tv och tv via fiber på samma nivå. Om du vill ha tillgång till så kallade "smarta" tjänster så ska du välja IPTV (tv via fiber). Smarta tjänster är till exempel om du vill använda dig av play-tjänster på din tv-box.


Utrustning för kabel-tv

För att ta emot kabel-tv så behöver du följande:

  • Tv-box
  • RF-kabel (antennkabel)
  • Hdmi-kabel

Alla dessa ingår när du blir kabel-tv-kund hos Telenor. Tv-boxen får du låna fritt så länge du är kund hos oss. Antenn-kabeln ansluter du i ditt antenn-uttag och tv:n. Hdmi-kabeln ansluter du mellan tv:n och tv-boxen.

Jämför tv-paket

Svårt att välja? Jämför mellan våra olika tv-paket här.

Mer om tv via fiber

Har du mer funderingar om hur tv via fiber fungerar och vårt utbud? Läs mer om tv via fiber >