"Vi vill revolutionera hela streamingbranschen"

Med sin storsatsning på streaming till lägre priser visar tv-chef Hanna Idstam att Telenor vill vara något mer än bara en klassisk, mossig tv-distributör.

Telenor Stream i en mobilskärm.

Telenor är Sveriges tredje största tv-distributör. Vad är skillnaden på Telenor och de andra? Vi ställde den och några fler frågor till vår tv-chef Hanna Idstam.

– Nästan alla svenskar tittar på rörlig bild på något sätt varje dag, men samtidigt är det allt fler som säger att de inte längre tittar på tv. Man vill ha någonting mer än programtablå med fasta tider och en ful tv-box med tillhörande fjärrkontroll, helt enkelt. 

– Det nya är att Telenor ger sina kunder möjligheten att hitta allt på ett ställe och att kunna titta på vad man vill när man vill och på vilken skärm man vill. Istället för att ha sex kreditkortsbetalningar och sex olika appar att leta fram något att titta på kan man ha allt på ett och samma ställe i Telenor Stream. Och ha full koll på hur mycket man egentligen betalar för sitt tv- och streamingtittande eftersom allt samlas på samma faktura.

Men vilka fördelar får man som tv-kund på Telenor?
– Vi har ett väldigt stort utbud av innehåll och dessutom väldigt låga priser på våra baspaket. Och vi har inga bindningstider. Vårt mål är att revolutionera hela tv-branschen. Det ska både vara enkelt att använda våra tjänster och enkelt att byta innehåll när man vill.

Vem kan köpa tv-paket från Telenor?
– Vem som helst i Sverige kan köpa streamade tv-paket hos oss! Det spelar ingen roll vilken adress man bor på, och vi har paket från 69 kr och upp. Med baspaketet Stream Mini får man 11 tv-kanaler för bara 79 kr/mån. Vissa av våra paket, Stream Bas och Stream Stor, har TV4 satt rättighetsbegränsningar på, då måste man vara mobil- eller bredbandskund hos oss för att kunna handla. Är du, eller blir, mobilkund har vi satt ett bonuspris på vårt största paket Stream Stor+, för bara 199 kr/mån ingår både HBO Max och Viaplay Film & Serier samt ett 50-tal tv-kanaler.

Hur viktig är tv för Telenor och vart är vi på väg?
– Rörlig bild är mycket viktigt för alla våra kunder och det betyder att det är viktigt för oss. Men vi vill inte vara en klassisk, mossig tv-distributör utan istället vara en självklar aggregator av innehåll. Det innebär att vår roll är att samla så många olika tv-kanaler, programbibliotek och streamingtjänster som möjligt, till ett så bra pris som möjligt och på en enda faktura.

Har vi verkligen allt innehåll?
– Nej, det har ingen. Just nu pratar många om ett streamingkrig där allt flera spelare slåss om kunder och där nästan alla har ambitioner att själva i första hand sälja sin tjänst till konsumenter. Andra spelare har låst in sitt innehåll så att bara deras kunder ska ha tillgång till dem. Vi ser just nu en brytpunkt där det finns fler alternativ än någonsin och där många begränsningar och innehållspaketeringar är väldigt knepiga för konsumenter att förstå. Telenor vill vara på konsumentens sida och förenkla i ett landskap som är väldigt rörigt och göra det enkelt att hitta något att titta på – till ett lägre pris.

"Vår roll är att samla så många olika tv-kanaler, programbibliotek och streamingtjänster som möjligt, till ett så bra pris som möjligt, på en enda faktura."

Kolla in våra streamade tv-paket!

Läs mer om tv och streaming