Så mycket tittar vi på tv

Zappar du som en galning i timtal eller ser du bara nyheterna? Kanske är du fullständigt ointresserad av tv. Oavsett var just du befinner dig på skalan – svenskarna som grupp ser mycket på tv. Det handlar om många timmar varje vecka.

Ända sedan tv:ns intåg i de svenska hemmen på 1950-talet så har den varit en kär vän. Från Hylands hörna och Mitt i naturen till dagens Mello-kavalkader och play-succéer. Vi kan konstatera att den gamla vanliga vardagsrums-tv:n står upp bra mot tv-tittandet på nätet.

Två timmar dumburk – varje dag

Dumburken. Så kallas den ibland. Och då menar man en vanlig, klassisk tv som oftast står i vardagsrummet. Vi tittar i tv-tablån och väljer med fjärrkontrollen. Den här typen av tv-tittande lägger vi i genomsnitt 140 minuter per dag på. Det är en siffra som sjunkit de senaste tio åren. Men vi kan ändå slå fast – dumburken är inte död.

Rörligt på nätet populärt

Vi ser allt mer rörligt material på nätet. Helt klart är streaming ett fenomen växer och här är det mobilen, surfplattan och datorn som vi fäster blicken på. Runt 80 procent av internetanvändarna tittar på film eller video på internet någon gång. Ungefär lika stor andel väljer att ibland se på tv-kanalernas playtjänster. Att fler och fler hushåll fått snabba internetuppkopplingar hemma ses som en möjlig förklaring, tillsammans med att de mobila 4G-näten har byggts ut över hela landet.

Vi har tv som passar alla

Tittar du på tv på det gamla vanliga sättet eller är du helt såld på streaming? Oavsett vilket – vi har tv-paket som faller alla i smaken. Ta en titt på vårt tv-utbud och se vad som passar dig. Och apropå streaming: Telenor Stream ingår i alla våra tv-paket (med vissa undantag för kunder som har tv via sin fastighetsägare). Du kan alltså ta med dina tv-kanaler vart du vill i hela EU och titta när det passar dig – från mobilen, surfplattan eller datorn.

Källor:
Svenskarna och internet, 2017
MMS årsrapport, 2017