TIPS: Nio bra hälso- och träningsappar

Kan en app hjälpa dig att bli starkare, sundare och friskare? Appsolut. Här tipsar vi om nio appar för dig som vill boosta din hälsa eller bara behöver lite ny inspiration!

Kan en app hjälpa dig att bli starkare, sundare och friskare?

1. Nike Run Club

Nike Run Club har allt du behöver för att ta löpningen till nästa nivå, inklusive GPS-spårning av löprundor, distansutmaningar varje vecka och månad, träningsplaner som är anpassade efter dina mål och kontinuerlig motivation från dina vänner.

Helt klart en av de bästa löparapparna på marknaden.

Kostnad: Gratis.

2. Styrkelabbet / StrengthLog

Utvecklad av lyftare för lyftare, men funkar även bra för nybörjare i gymmet. Här kan du logga dina träningspass, se statistik över din utveckling, följa inlagda träningsprogram eller bygga dina egna, hålla koll på setvila, räkna ut 1RM och dagsförbrukning av kalorier.

Kostnad: En gratis- och en betalversion. Du kommer dock väldigt långt med gratisversionen.

3. Down Dog

Down Dog ger dig oändliga möjligheter att skräddarsy yogapasset efter dina önskemål – yoga-typ (Vinyasa, Hatha, Ashtanga etc.), nivå, längd på passet, hastighet och musik. Du kan även välja yogalärare för att hitta en röst du gillar.

Kostnad: Gratis – köp i appen. I betalversionen ingår även Down Dogs övriga appar – HIIT, Meditation, Running, Barre och Prenatal Yoga.

4. Todoist

Svårt att få ihop livspusslet? Dagens stressiga leverne är en rejäl hälsobov.

Todoist är en prisbelönt app som hjälper dig att organisera och effektivisera ditt liv, oavsett om det gäller invecklade projekt på jobbet eller att synka padelpasset med hämtning på förskolan.

Kostnad: En gratis- och en betalversion.

5. Bruce

Med appen Bruce kan du träna på massor av olika ställen i ett och samma medlemskap. Välj fritt mellan gym, padel, yoga, kampsport, crossfit, simning och mycket annat. Perfekt för dig som vill hitta en ny aktivitet eller bara tycker om att variera dig. Finns just nu i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kostnad: Från 599 kr/mån.

6. MyFitnessPal

Med MyFitnessPal håller du koll på näringsämnen, träning, kalorier, proteiner och vätskeintag. Appens databas har över 14 miljoner livsmedel, registrerade med kalorimängd och näringsvärden. MyFitnessPal ger dig tillgång till kostrådgivning, journal för periodisk fasta, måltidsplanering och kostdagbok.

Kostnad: Gratis – köp i appen.

7. Seven – 7 minute workout

Vetenskapliga studier visar att endast sju minuters högintensiv träning per dag ger dig maximal nytta och resultat. Börja med att välja ett mål och en konditionsnivå, sedan utför du varje övning i 30 sekunder följt av 10 sekunders vila.

Övningarna är enkla och kräver inga redskap, men det är viktigt att du pressar dig själv ordentligt och tränar varje dag för optimal effekt.

Kostnad: Gratis – köp i appen.

8. Belly Balance

Mår magen bra får själen vingar. Det kan alla som lider av en krånglig mage skriva under på. Belly Balance bygger på kostbehandlingen FODMAP som handlar om att undvika jäsningsbara kolhydrater som orsakar gaser, diarré och smärta för den med IBS-mage. Själva behandlingen är gratis men i premiumtjänsten ingår även veckomenyer, +500 magvänliga recept och en streckkodsläsare som visar FODMAP-status på olika livsmedel.

Kostnad: Gratis – köp i appen.

9. EasyQuit

Om du är rökare kan du i princip skippa alla andra appar och fokusera på denna. Att fimpa giftpinnen kommer garanterat ge dig större hälsonytta än all löpning, yoga och broccoli i världen.

EasyQuit hjälper dig att sätta upp mål och visar statistik över hur mycket din hälsa har förbättrats, hur mycket pengar du har sparat på att inte röka och distraherar dig med spel i appen om röksuget faller på.

Kostnad: En gratis- och en betalversion.

 

Relaterade artiklar

Allt om smartklockor

En smartwatch är ett bra komplement för dig som redan idag använder din mobil mycket och för dig som gillar att träna.

Våra bästa erbjudanden!

Hitta nya favoriter bland våra erbjudanden. Allt från mobiler och hörlurar till bredband och tv.

Samla och få rabatt

Samla dina abonnemang hos oss och bli helhetskund. När du samlar mobil, bredband och tv får du upp till 100 kr rabatt – varje månad. Ju fler abonnemang du samlar, desto mer rabatt får du!