Bästa apparna för semestern

Sommar innebär mer än bara sol och avkoppling. Oavsett om du ska cykla till stranden eller resa jorden runt kan det vara många saker att tänka på. Vad ska jag packa, hur aktiverar jag ungarna, var laddar jag elbilen på autobahn och vad heter egentligen ”gaffel” på vietnamesiska?

Vilken tur att det finns appar som kan hjälpa dig! Vi har listat våra semesterfavoriter.

Underlätta din semester med våra app-tips!

Packpoint Travel

Prisbelönt app som nästintill packar dina väskor åt dig. Packpoint skriver ihop en packningslista åt dig baserat på resmål, reslängd, typ av resa, väderprognos, och aktiviteter du planerar att göra under din resa. Självklart får du en smidig checklista också.

iTranslate

Planerar du att åka utomlands på semestern? Med iTranslate översätter du enkelt text och webbplatser eller startar röst-till-röstkonversationer på fler än 100 språk. Med offlineläget kan du använda iTranslate utomlands, utan att behöva betala dyra roaming-avgifter.

Waze

Waze är världens största gemenskapsbaserade trafik- och navigationsapp. Här får du livekartor och realtidsinformation baserade på användardata med vägavstängningar, olyckor, poliskontroller och annat som händer ute på vägarna.

Telenor Stream

Telenor Stream ingår i alla våra tv-paket och innebär att du kan se tv, film och serier var och när du vill, helt utan tv-box! Det spelar ingen roll om du sitter hemma i tv-soffan, på tåget eller i stugan – med Telenor Stream kan du titta på klassisk tablå-tv och dina playtjänster på tv:n, surfplattan, datorn eller mobilen.

Flush – Toilet Finder

Straffet för offentlig urinering är 800 kr i böter och fem år i belastningsregistret. I Sverige. Oklart vad straffnormen är utanför Sveriges gränser, men vi råder dig att inte chansa. Med Flush Toilet Finder tar du dig ur de flesta nödsituationer - här hittar du över 200 000 offentliga toaletter över hela världen. 

Riktiga Vykort

Med Riktiga Vykort kan du skicka riktiga fysiska vykort till alla i hela världen. Välj bilder från din semester, dekorera med ramar, texter eller emojis och skriv en personlig hälsning på baksidan. Sedan trycker och skickar PostNord dina vykort direkt till mottagarens brevlåda. Nästan precis som på forntiden.

Chargefinder

Att ge sig ut på bilsemester med elbil kan vara en utmaning. Med Chargefinder hittar du laddplatser över hela Skandinavien och större delen av Europa. Alla större operatörer finns med och du får information om laddhastighet, priser, tillgänglighet, avstånd och optimal resväg till stationerna.

Geocaching

Geocaching är en form av skattjakt som ökat lavinartat i Sverige och hela världen de senaste åren. Med hjälp av GPS ska du leta upp små lådor/burkar som folk har gömt lite varstans. Det kan exempelvis vara i en glänta i skogen, i en berömd byggnad eller på en strand, och det finns geocacher gömda över nästan hela jorden.

I varje cache finns en loggbok där du skriver datum och ditt alias. Det finns olika svårighetsgrader, och du kan även lägga ut egna cacher som andra får leta efter. Perfekt som familjeäventyr!

-

Här tänkte vi tipsa om en app som hjälper dig att begränsa din egen skärmtid (jodå, det finns en uppsjö sådana). Men vi insåg att det var en smula motsägelsefullt.

Istället vill vi bara påminna dig om att ta en paus från mobilen emellanåt, absorbera semestern analogt och skapa minnen som du lagrar i din interna minnesbank (hjärnan) istället för i din externa (mobilen). Dina upplevelser är lika riktiga fast de inte är publicerade på sociala medier.

 

Relaterade artiklar

Ta med surfen utomlands

Surfa som hemma i 41 länder. Slipp krångel med opålitligt wifi på hotellet eller restaurangen. Använd surfen i ditt mobilabonnemang på semestern!

Streama tv på semestern!

Som tv-kund hos Telenor kan du ta del av ditt tv-innehåll via tv:n, datorn, surfplattan och mobilen, oavsett om du är hemma, i bilen, på bussen eller på landstället.

Samla och få rabatt

Samla dina abonnemang hos oss och bli helhetskund. När du samlar mobil, bredband och tv får du upp till 100 kr rabatt – varje månad. Ju fler abonnemang du samlar, desto mer rabatt får du!