Apple Event 2020

iPhone 12 är äntligen här. I flera olika varianter och du kommer garanterat att hitta någon som passar dig. Men det presenterades även andra spännande saker. Vi ger dig stenkoll på vad som presenterades under eventet 13 oktober.

Alla nyheter från Apple event 2020

HomePod mini

Snyggt och väldigt Apple att inleda storslaget. Det gjorde de genom att presentera hemmasystemet HomePod mini som är kompatibelt med Siri, med andra ord är din röst allt här. Det är en mindre variant av smarthögtalaren HomePod vilken lanserades 2017.

Hej 5G

Som väntat kommer alla iPhones i 12-serien att ha stöd för 5G. Det står ännu oklart vad det kommer att innebära för den svenska marknaden och för Telenor, men en sak vet vi, vi vill vara med på resan.

iPhone 12

Här är det spännande med en ny design. Lite kantigare och lite bättre. Den är även lite tunnare och har en skärm på 6.1 tum med en OLED-skärm. Du får mer skärm för pengarna kort och gott. Glaset är det bästa glaset någonsin i en iPhone och har en helt ny teknik som gör mobilen mycket tåligare och tuffare. Precis som i iPhone 11 kan du välja mellan ett gäng spexiga färger - svart, vit, röd, grön och blå. Det nya chipet A14 Bionic är både kraftfullare och energieffektivare än tidigare modeller från Apple.

Tycker du om att fotografera är iPhone 12 helt klart en serie du kommer att älska. iPhone 12 har två 12 MP-kameror: ultravidvinkel och vidvinkel. Mörkerfotografering är inte längre ett problem, bara en njutning, det tack vare en avancerad och uppdaterad hård- och mjukvara.

iPhone 12 mini

Här får du iPhone 12 i ett betydligt smidigare format. Men mer eller mindre exakt samma telefon. Skärmen är på 5.4 tum.

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

Här andas det lyx. De båda telefonerna är byggda i rostfritt stål men har precis som iPhone 12 en design som är mer slimmad. Men tror du att du får en mindre mobil för det, nej självklart är det inte så. iPhone 12 Pro har en skärm på 6.1 tum medan Pro Max ligger på 6.7. Färgerna du kan välja mellan är stillahavsblått, silver, grafit och guld. Precis som i iPhone 12 sitter här ett A14 Bionic-chip. På Pro-modellerna har du däremot tre kameror; vidvinkel, telefoto och ultravidvinkel samt en LiDAR-sensor. Computational Photography gör att du kan maxa ditt fotograferande, nu blir du helt plötsligt ett proffs på fotografering. Och du, nu kan du dessutom filma i HDR.

MagSafe

Samtliga telefoner har en magnetisk baksida vilket gör att du smidigt kan ladda din iPhone trådlöst. MagSafe gör att du kan klicka fast till exempel magnetiskt skal som enkelt gör att du får med dig din plånbok eller något annat spännande du vill ha med dig under dagen.