Apple Event 2022

iPhone 14 är äntligen här. I flera olika varianter och du kommer garanterat att hitta någon som passar dig. Men det presenterades även andra spännande saker. Vi ger dig stenkoll på vad som presenterades under eventet 7 september.

Alla nyheter från Apple event 2022

Apple Watch

Snyggt och väldigt Apple att inleda storslaget. Det gjorde de genom att presentera en helt ny värld av smartaklockor. Apple Watch, Series 8 och Apple Watch SE. Samtliga modeller kommer i en stor variation av färger och val av armband. Årets uppdateringar inkluderar en avancerad temperatursensor och funktioner fokuserade på kvinnohälsa. Ta med den på resan då den stödjer roaming, och och få upp till 36 timmars batteritid. Apple Watch Series 8 kommer i bl.a. färgerna Midnight, Starlight, Silver och Product Red.

Mest imponerande var Apple Watch Ultra med den nya aktiveringsknappen ger dig kontroll över en mängd olika funktioner. Du kan anpassa den så att du till exempel kan styra ett träningspass, markera en hållpunkt eller påbörja ett dyk.

AirPods Pro

AirPods Pro har byggts om för en ännu bättre ljudupplevelse än tidigare. Förbättrad aktiv brusreducering och adaptiv transparens tar bort mer ljud utifrån. Du får en helt annat typ av rumsligt ljud helt personanpassat med en touch-kontroll där du nu kan justera volymen med ett svep.

iPhone 14

Med uppgraderad huvudkamera med ny sensor och bildstabilisering, selfiekamera med autofokus och nyhetet Action Mode har Apple tagit iPhone 14 kameror till en ny nivå. Den har även samma A15 Bionic-chip som Iphone 13, men från Pro-modellerna samt bästa batteritiden hittills i en iPhone.

iPhone 14 Plus

Iphone 14 Plus ger dig en skärm på 6,7 tum så du kan ta dina film- och spelupplevelser till en helt ny nivå. Skärmen har en maximal ljusstyrka på 1200 nits.

Med förbättrad huvudkamera med ny sensor samt uppgraderad selfiekamera med autofokus kan du ta bilder som en riktig proffsfotograf. Nyheten Action Mode med bildstabilisator låter dig filma i rörelse utan att få en skakig bild. Den har även samma A15 Bionic-chip som Iphone 13, men från Pro-modellerna samt bästa batteritiden hittills i en iPhone.

Nya säkerhetsfunktioner som Crash Detector och nödsamtal via satellit presenterades också som en helt ny funktion, som kommer vara tillgänglig på fler av Apples nya produkter som presenterades under eventet.

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro introducerar ett helt nytt sätt att interagera med din mobil. Dynamic Island-funktionen visar notifieringar på ett smartare, interaktivt sätt. Med always-on-display ser du aktiviteter med ett ögonkast, och Super Retina XDR-skärmen är ännu ljusare.

Designen kommer med tunnare kanter och i färgerna Black, Silver, Gold och Deep Purple. Foton och video blir fantastiska med hjälp av fyra linser och en huvudkamera på 48 MP som fångar de allra minsta detaljerna även i rörelse. Apple ProRAW i 48 MP upplösning ger full kreativ kontroll över alla inställningar för proffsfotografen, och Action Mode skapar perfekt bildstabilisering när du filmar.

Samtliga telefoner har en magnetisk baksida vilket gör att du smidigt kan ladda din iPhone trådlöst. MagSafe gör att du kan klicka fast till exempel magnetiskt skal som enkelt gör att du får med dig din plånbok eller något annat spännande du vill ha med dig under dagen.