Bästa barnapparna för semestern

Mamma och barn med surfplatta på resa

Under långa resor med flyg, bil eller tåg kan vara utmanande att hålla barnen vid gott humör. Ett hjälpmedel som många föräldrar uppskattar är bra appar och spel för mobiltelefonen eller surfplattan.

Oroa dig inte för att barnen inte kan streama när ni semestrar utomlands. Eller att apparna inte fungerar. Med Telenor kan du surfa som hemma i 41 länder.

För att göra semestern, eller kanske mest resorna, lite enklare har vi samlat tips på några appar som passar barnen. Stora som små.

Att hålla de riktigt små barnen nöjda är en lite större utmaning. Att hitta appar eller spel som håller mindre barn nöjda längre än några minuter kan vara svårt. Men här kommer några tips!

1. Telenor Stream

Titta på film och serier var och när du vill. Även när du inte har uppkoppling så kan barnen titta på sina favoritprogram som du laddat ned till surfplattan eller mobiltelefonen. Skönt när familjen ska spendera några timmar på flyget! Läs mer om Telenor Stream >

2. Uno

Klassikern håller fortfarande och är kul för alla åldrar. Slippa tappa korten på golvet, och sedan frenetiskt leta under stolen framför, samtidigt som barnen blir mer och mer otåliga.

3. Radioapan

Sveriges Radios appar med figuren Radioapan är på många barns topplista. Välj mellan apparna där man fixar banankalas i Sagoskogen eller Radioapans kojträd. Eller varför inte båda?

4. Alfons Åberg Hokus Pokus

I detta spel med småbarnens favorit Alfons Åberg får man bland annat hjälpa till att bygga ett trädhus. Vid sidan om är spelet fullspäckat med minispel som till exempel piratdueller, magiska trick och sånger att sjunga med i.

5. Pippis Villa Villekulla

Ett spel som passar allt från små barn till lite större. Ett spel som barnen inte tröttnar på i första taget för det finns så mycket att upptäcka. Klä på Pippi och hennes vänner i olika utstyrslar, gör egen musik i köket, lek kurragömma på Pippis vis och mycket mer.

 

För de minsta

 

1. Knacka på

En bok som funnits sedan 1992 finns nu som app. Enkelt att förstå för de minsta med tre knackningar på dörren för att den ska öppnas. För trötta småbarnsföräldrar kan det vara skönt att det finns en mysig berättarröst som läser boken åt barnet.

2. Babbapp

De flesta småttingar vet mycket väl alla karaktärerna i Babblarna. Få Babblarna att dansa, eller sätt på dem en rolig hatt. Inuti appen finns även flera av deras populära videos.

3. Vem?

Läs alla böcker från Stina Wirséns uppskattade böcker i Vem-serien. Se och lyssna på vad Nalle, Katten, Nallegrisen och de andra figurerna hittar på för äventyr.

4. Minilobes Bildlådan

Lär figuren Minilobes nya ord med hjälp av bildlådan. 120 olika ord och bilder, med en berättarröst som guidar och tränar språkförståelse.

5. Bolibompa

Här kan barnet se alla Bolibompa-programmen och enkelt hoppa fram och tillbaka mellan de olika filmerna. Annars kan du leka med Draken, räkna ballonger, leka kurragömma och flera andra roliga aktiviteter.

 

Relaterade artiklar

Samla och få rabatt

Samla dina abonnemang hos oss och bli helhetskund. När du samlar mobil, bredband och tv får du upp till 100 kr rabatt – varje månad. Ju fler abonnemang du samlar, desto mer rabatt får du!