Vilka rykten stämde för iPhone 12?

Som alltid var det massor av rykten inför Apple Event. Vad det blir för namn på nya iPhone? Blir det förseningar på grund av pandemin? Vi reder ut vilka rykten som faktiskt stämde.

Nya iPhone 12

1. iPhone 12, iPhone Pro, iPhone Pro Max, iPhone Flip?

Klart det skulle spekuleras i namnet och som vi vet nu så landade det på iPhone 12. Denna gång blev det hela fyra modeller - iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini.

2. Release av iPhone 12 – kanske försenat?

Eftersom 2020 har varit ett sådant osäkert år så var det många som undrade om även nya iPhone skulle försenas. En uttalad försening blev det ju inte, utan eventet skedde i oktober istället för sedvanliga september.

3. Pris på nya iPhone 12?

Här blev nog ingen förvånad, utan priset är ungefär som alltid på den senaste modellen från Apple. Det som överraskade lite var iPhone 12 mini med sin lägre prispunkt.

4. Design och färger

Storlekarna hamnade på ungefär samma som tidigare serier, förutom med iPhone 12 mini. Designen hade det spekulerats om huruvida den kommer fortsätta på samma spår som iPhone 11, men Apple tog en titt på ännu tidigare modeller. När det kommer till färg blev snackisen "Stillahavsblå".

5. Hörlurar kanske inte ingår

Det blev bekräftat att Apple inte skickar med varken laddare eller hörlurar med någon av iPhone 12-modellerna. Det som medföljer är en laddkabel som är lightning i ena änden och usb-c i den andra.