Vilka rykten stämde för iPhone 14-serien?

Som alltid var det massor av rykten inför Apple Event. Vad det blir för namn på nya iPhone? Kommer det en ny storlek istället för mini? Vi reder ut vilka rykten som faktiskt stämde.

Nya iPhone 14

1. iPhone 14, iPhone Plus, iPhone mini?

Klart det skulle spekuleras i namnet och som vi vet nu så landade det på iPhone 14. Denna gång blev det hela fyra modeller - iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

2.  Mini-modellen ersätts av Plus-modell


Precis som ryktena har gått så är nu Mini-modellen borttagen och ersätts av en Plus-modell vid namn iPhone 14 Plus med lika stor skärm som Pro Max på 6,7 tum.

3. Ny version av operativsystemet IOS?

Bloomberg skrev tidigare i år om ett rykte som sa att den nya iPhone 14-serien skulle komma med nytt oåperativsystem, vilket stämde. Uppdaterade IOS 16 möjligör bland annat en aktiv låsskärm som visar inforamtion även i släkt läge.

4. Design

Storlekarna är ungefär samma som tidigare år, förutom iPhone 14 Plus som är samma storlek som Pro Max. Det hade spekulerats i om huruvida de skulle ta bort den omdebatterade "notchen" även kallad sensorflärpen - vilket stämde. Detta ger en större skärm för samtliga modeller i serien.

5. Iphone 14 Pro får bättre vidvinkelkamera?


Det blev bekräftat att Apple lagt mycket krut på att ta fram en riktigt bra mobilkamera. En ny huvudkamera och förbättrad bildbearbetning gör dina bilder ännu mer fantastiska i alla typer av ljus – speciellt i svagt ljus.