Få bättre koll på hälsan med en smartklocka

Få hjälp av din smartklocka och håll koll på din hälsa

Smartklockan kom in med buller och bång för några år sedan. Nu efter en tid så har den blivit en vanlig accessoar på mångas handled. För många är det tack vare smartklockan som de kan hålla koll på hälsa, och då kan det vara allt från hjärtfrekvens till stressnivåer.

Det var inte alla som blev sålda när smartklockan gjorde entré. För den svenska marknaden har det tagit några år, men idag ses accessoaren på var och varannan handled. Men för en del är det mer än en accessoar. Det är en nödvändig pryl för att de ska kunna hålla sig uppdaterade om sin hälsa och veta att de ligger på rätt nivåer.

Smartklockan har gjort det enklare för personer med hälsoproblem och deras nära att känna mer trygghet. Helt enkelt för att smartklockan varnar när något inte verkar stå rätt till, och därmed även skicka ett meddelande till nära och kära.

Tryggare för familjen
En smartklocka kan du ha med dig överallt. Därför blir det som att ha med din personliga assistent, som dessutom kan varna om det är något som verkar vara på tok. Om du till exempel har en Apple Watch Series 4 så finns det en funktion som upptäcker hårda fall. Då dyker det upp ett meddelande på din smartklocka som frågar om du vill ringa ambulans eller om du är okej.

Om du väljer att ringa efter sjukvård kommer det även skickas ett meddelande till personerna på din kontaktlista som du valt under “Medical ID”. Om du däremot inte kan trycka på skärmen så kommer Apple Watch istället räkna ned i 30 sekunder innan den själv ringer efter ambulans.


Hjälper dig komma ihåg
Det finns andra hälsofördelar med en smartklocka. Till exempel kan den säga till dig om dina stressnivåer verkar höga. Därför ber den dig att ta en andningspaus och guidar dig.

Du kan dessutom lära dig mer om dina nätter och din sömnkvalité. Om du använder dig av en Galaxy Watch så kan du hålla koll på sömnen via Samsung Health-appen.

Ibland är det inte heller så lätt att komma ihåg vad som ska hända under dagen. Var det idag det var läkartid? Och vilken adress skulle jag till nu igen? Med en smartklocka på handleden så har du din personliga assistent alltid med dig. Den kan ge dig allt från väderleksrapporten för dagen till ditt dagsschema. Under dagen påminner den dig om vad som är härnäst på schemat och kan även ge dig dagens hälsosummering.