Drift och täckning

Här ser du aktuell information om eventuella större driftstörningar och hur de påverkar dina tjänster. Du hittar också konkreta tips på lösningar som du kan testa om du upplever problem med täckning och drift, både för dig i Sverige och för dig utomlands.

Aktuella driftstörningar

När något oförutsett som påverkar vår drift sker, samlar vi information om det på vår driftstörningssida. Där kan du se om det är några driftstörningar där du befinner dig, och när de beräknas vara åtgärdade.

Vanliga frågor

 • Jag har full täckning men kan ändå inte sms:a/ringa/surfa. Varför?

  Om du har full täckning men ändå till exempel inte kommer ut på internet bör du börja med att slå på telefonens flygplansläge och slå sedan av det igen. Om detta inte hjälper kan du prova att starta om telefonen. Någon av dessa åtgärder brukar oftast lösa problemet.

  Är du utomlands? Kolla här

  Fungerar det fortfarande inte? Här hittar du fler konkreta tips på hur du åtgärdar de vanligaste problemen, t.ex. problem med internetuppkoppling.

  Upplever du fortfarande problem, kontakta oss så hjälper vi dig.

 • Varför kommer jag inte ut på internet med mitt mobila bredband?
  1. Prova att starta om datorn och även modemet.
  2. Har du kopplat in modemet direkt i datorn? Testa att sätta det i en annan usb-port.
  3. Kolla så att du har täckning.

  Går det fortfarande inte att surfa med ditt mobila bredband? Ring 020-222 222 så hjälper vi dig vidare.

 • Varför har jag ingen/dålig täckning i vissa delar av bostaden?

  Om du har dåligt täckning inomhus beror det troligtvis på att vi inte når ända fram på grund av tjocka väggar eller fönster. Prova från ett annat ställe i ditt hem. Får du det inte att fungera finns vi till din hjälp på 020-222 222

 • Varför kan jag inte surfa på min iPhone?

  Om du har problem att surfa på din iPhone så kolla in våra guider med de vanligaste problemlösarna. Ofta kan du enkelt lösa problemet själv.

 • Varför kan jag inte ta emot mms?

  Börja med att kolla att mobildata är påslaget i mobilens inställningar. Slå även av WiFi och som sista steg kan du testa att starta om mobilen.

  Fungerar det fortfarande inte att ta emot mms kan du kontrollera APN-inställningarna. Vi förklarar hur man gör i våra enkla mobilguider.

 • Vad är täckning?

  Täckning är hur bra mottagen signalstyrka din mobil har. Om du har dålig täckning bryts samtal och det går långsamt att surfa. Här kan du läsa om vad som kan försämra täckningen.

 • Vad är driftstörning?

  Det är oförutsedda eller planerade händelser som stör mobilnätet, och med andra ord gör att du får problem att ringa och surfa. Här kan du se om det är driftstörningar där du befinner dig.