Vanliga frågor om bredband via fiber

 • Vi har en massa tips om du förbättrar ditt wifi. Ta del av våra tips.

  Hur du bor kan påverka täckningen. Många rum och tjocka väggar kan vara boven i dramat. En wifi-brygga kan lösa problemen. Läs mer om vår wifi-brygga.

 • Generellt är trådlös anslutning långsammare än att ansluta med nätverkskabel. Signalerna i kabel går fortare, helt enkelt. Om det är viktigt för att dig att få ut maximal hastighet, till exempel vid nedladdning av stora filer, så ska du ansluta via kabel. Behöver du hjälp med att dra kabel? Läs mer om Digihjälpen.

 • Via mobil

  Upplever du att du inte kan gå ut på nätet, eller att hastigheten blivit långsammare än normalt, till exempel för ditt extra-sim? Kolla in våra guider för de olika mobiltelefoner. 

  Om du är uppkopplad via wifi kan du gå igenom vår felsökningsguide här.

  Via bredband

  Kommer du inte ut på nätet alls, läs på om varför din internetuppkoppling försvinner

  Kolla även igenom vår felsökningsguide.

  Du kan enkelt kontrollera din bredbandshastighet på bredbandskollen.se. Där finns också en komplett guide som Post- och Telestyrelsen (PTS) har tagit fram över vad som kan påverka din hastighet negativt. 

 • Absolut! Vi erbjuder installations- och supporttjänster inom bredband, tv och telefoni. Läs mer om Digihjälpen här.

 • Wifi-bryggans jobb är att förlänga det trådlösa nätverket. Det kan behövas om du bor väldigt stort, till exempel om du har många rum och flera våningar. Du kan köpa en wifi-brygga av oss.

  Läs mer om vår wifi-brygga.

  Tips! Wifi-bryggan är också bra om du vill ha trådlös tv hemma.

 • Ja, modellen Technicolor 799 har bandsteering. Bandsteering betyder att du inte behöver ha två wifi-nätverk hemma (2,4 och 5 Ghz). I stället håller routern reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta.

 • Din router från Telenor har två frekvenser – 2,4 GHz och 5 GHz. Frekvensen 2,4 GHz har längre räckvidd men något lägre hastighet. Den andra frekvensen, 5 GHz, har kortare räckvidd och högre hastighet. 5 GHz-frekvensen är mindre känslig för störningar då färre enheter använder den. Om du har störningar på ditt wifi – testa att byta frekvens. Routern TC784 från Telenor har bara en frekvens.

  Routern Technicolor 799 har bandsteering. Läs om vad bandsteering betyder