Dela surfen inom familjen

Surfar några i familjen mer än andra? Då kan du dela upp surfen så att alla får så mycket de behöver.

Du som har medlemsprofilen Ägare i Telenor Familj – det vill säga du som står som betalningsansvarig för abonnemanget –  kan ge mer surf, dra tillbaka eller strypa surfen för de andra medlemmarna. Surfgränserna sätter du i appen Mitt Telenor.

Så bestämmer du hur mycket surf en medlem ska kunna använda per månad

  1. Ladda ner appen Mitt Telenor och logga in.
  2. Gå till "Data" i menyn och välj "Fördela surfen".
  3. Välj "Spara".
  4. Klart!

Lyckas du ändå inte fördela surfen? Eller saknar du valet "Data" i appen?

Tänk på att du som är Ägare behöver verifiera dig som ägare av ditt abonnemang i Mitt Telenor för att kunna fördela surfen. Du kan heller inte fördela någon surf om du har vårt största abonnemang med obegränsad surf.

Sparad surf

Har du tjänsten 'Spara oanvänd surf i 1 månad'? Du fördelar sparad surf på samma sätt som vanlig surf, men du kan varken fördela eller använda den sparade surfen förrän ordinarie surf är slut.

Tänk även på att du kan behöva ändra surfgränserna för att ni ska kunna använda den sparade surfen. Exempel: du har ett abonnemang på 30 GB och har satt surfgränser som gör att ni i familjen bara kan surfa upp 30 GB i månaden. Om du då har sparat surf så att du har 40 GB surf en månad, måste du justera surfgränserna så att ni kan utnyttja den surfen.

Vanliga frågor om att fördela surf