Föräldrakoll

Känner du en viss oro över mobilräkningar nu när barnen har egna mobiler? Aktivera Föräldrakoll på medlemmar i din familj så slipper du oväntade kostnader och andra överraskningar.

Föräldrakoll fungerar för dig med familjeabonnemang. Tjänsten kan läggas till på både huvudabonnemanget och varje enskild användare.

Det här ingår i Föräldrakoll

 • Spärr för betal- och utlandssamtal

  Ibland kan det vara svårt att veta vad det innebär att ringa vissa nummer. Vi ser till att spärra betal- och utlandssamtal. Om ditt barn befinner sig utomlands behöver Föräldrakoll stängas av för att kunna ringa/sms:a.

 • Ditt barn ringer alltid utan kostnad till din mobil

  Det kan vara skönt att veta att ditt barn alltid har fria samtal till din mobil oavsett var i Sverige du eller ditt barn befinner sig.

 • Justera ditt barns surfmängd

  Ditt barn delar surf med ditt mobilabonnemang. Du kan enkelt lägga till surf, dra ifrån eller stänga av surfen helt i Mitt Telenor, både här på webben och i appen. Har surfen tagit slut är det dessutom bara du som ägare som kan köpa mer.

 • Spärr av mobila tjänster

  När Föräldrakoll är aktiverat behöver du inte oroa dig för oväntade kostnader från telefonomröstningar. Barnen kan inte rösta via sms eller telefon, exempelvis vid evenemang som Melodifestivalen. Det går inte heller att köpa tjänster som debiteras på Telenors faktura. Är tjänsten aktiverad på ett huvudabonnemang går det dessutom inte att köpa extra surf.

  Observera att tjänsten inte fungerar utomlands

 •  

  Föräldrakoll när ni är utomlands

  Är Föräldrakoll aktiverat på mobilabonnemanget kan barnet varken surfa eller ringa i utlandet, eftersom Föräldrakoll innehåller en spärr för betal- och utlandssamtal. Det gäller oavsett om du har fri surf i landet eller ej. Det går inte ens att ringa inom familjen. Vill du att ditt barn ska kunna surfa, ringa och sms:a på semestern behöver Föräldrakoll stängas av på alla extra sim-kort. Tänk på att om du inaktiverar Föräldrakoll så tillåts även betalsamtal.

  För att begränsa oönskade kostnader när ni är utomlands rekommenderar vi att du antingen:

  • Har Föräldrakoll påslaget, vilket innebär att barnen inte kommer att kunna surfa, ringa eller sms:a.
  • Inaktiverar Föräldrakoll och aktiverar/inaktiverar data-roaming i telefonen när barnen ska få surfa. 
   Så här inaktiverar du Föräldrakoll:
   • Gå in i i appen Mitt Telenor och klicka på Inställningar  
   • Välj den person/det extra simkortet du vill ta bort tjänsten från under Tjänster och inställningar
   • Klicka på Föräldrakoll

  Observera att Spärr av mobila tjänster bara fungerar i Sverige, så oavsett om du har Föräldrakoll på- eller avslaget så kan barnen köpa mobila tjänster när de är utomlands.

  Vanliga frågor och svar om Föräldrakoll