Föräldrakoll

Känner du en viss oro över mobilräkningar nu när barnen har egna mobiler? Aktivera föräldrakoll på medlemmar i din familj så slipper du oväntade kostnader och andra överraskningar.

Föräldrakoll fungerar för dig med familjeabonnemang. Tjänsten kan läggas till på både huvudabonnemanget och varje enskild användare.

Det här ingår i föräldrakoll

 • Spärr för betal- och utlandssamtal

  Ibland kan det vara svårt att veta vad det innebär att ringa vissa nummer. Vi ser till att spärra betal- och utlandssamtal. Om ditt barn befinner sig utomlands behöver Föräldrakoll stängas av för att kunna ringa/sms:a.

 • Ditt barn ringer alltid gratis till din mobil

  Det kan vara skönt att veta att ditt barn alltid har fria samtal till din mobil oavsett var i Sverige du eller ditt barn befinner sig.

 • Justera ditt barns surfmängd

  Ditt barn delar surf med ditt mobilabonnemang. Du kan enkelt lägga till surf, dra ifrån eller stänga av surfen helt via appen Mitt Telenor. Har surfen tagit slut är det dessutom bara du som ägare som kan köpa mer.

 • Spärr för innehållsköp

  När Föräldrakoll är aktiverat behöver du inte oroa dig för oväntade kostnader från telefonomröstningar. Barnen kan inte rösta via sms eller telefon, exempelvis vid evenemang som Melodifestivalen. Det går inte heller att köpa tjänster som debiteras på Telenors faktura. Är tjänsten aktiverad på ett huvudabonnemang går det dessutom inte att köpa extra surf.

 •  

   

  Vanliga frågor och svar om Föräldrakoll