Hemligt och dolt nummer

Här hittar du instruktioner om hur du aktiverar hemligt nummer, dolt nummer och ej sökbart nummer.
  • Hemligt nummer
    • Hemligt nummer innebär att ditt nummer inte visas när du ringer samtal, även om mottagaren har en nummerpresentatör. Numret syns inte heller hos nummerupplysningstjänster som Eniro och hitta.se.
    • Om du har fastnätsnummer blir även det numret hemligt när du ringer. Det syns inte heller hos nummerupplysningstjänster.

    Så aktiverar du hemligt nummer
    Abonnemang: Du aktiverar och inaktiverar hemligt nummer i appen Mitt Telenor helt kostnadsfritt.

    Kontankort: Om du har kontantkort behöver du kontakta kundservice för att aktivera hemligt nummer. Kontantkortet måste vara registrerat. 


    Tänk på

    • Ringer du från utlandet med en utländsk operatör kan vi inte garantera att ditt nummer inte visas.
    • Det kan ta upp till tre dygn innan ditt nummer är hemligt överallt.
    • Om du har du ett mobilabonnemang som är tecknat efter den 15 maj 2018 är funktionen "Ej sökbart nummer" automatiskt påslaget. Det innebär att ditt nummer inte syns hos nummerupplysningstjänster som Eniro och hitta.se. Läs mer om tjänsten ”Ej sökbart nummer” längre ner på sidan.
  • Tillfälligt dolt nummer

    Dolt nummer innebär att ditt nummer inte syns när du ringer ett samtal. 

    Så döljer du ditt nummer 

    1. Öppna upp knappsatsen i telefonen på samma sätt som när du ska knappa in ett telefonnummer.
    2. Tryck #31# och därefter det nummer du vill ringa. Ex: #31#0708123456
    3. Ring och prata på.
    4. Nästa gång du ringer ett samtal visas ditt nummer som vanligt igen.
  • Ej sökbart nummer

    Ej sökbart nummer innebär att ditt nummer inte syns hos nummerupplysningstjänster som Eniro och hitta.se. Tjänsten fungerar för både abonnemang och kontantkort. 

    Så aktiverar du ej sökbart nummer 
    Du aktiverar ej sökbart nummer i appen Mitt Telenor. Det kan ta upp till tre dygn innan ditt nummer är borttaget överallt. Om du vill att ditt nummer ska bli sökbart igen är det bara att inaktivera tjänsten igen i appen. 

    Tänk på

    • Har du både ett mobilnummer och ett hemnummer knutet till din telefon behöver tjänsten läggas på båda numren.
    • Ditt nummer är inte hemligt när du ringer ut, utan syns i en eventuell nummerpresentatör. 
    • Om du har du ett mobilabonnemang som är tecknat efter den 15 maj 2018 är "Ej sökbart nummer" automatiskt påslaget.
  •