Retur av utrustning

Om du avslutar ditt bredbands- eller tv-abonnemang behöver du skicka tillbaka lånad utrustning som exempelvis router och tv-box. Om utrustningen inte returneras till oss kommer vi att debitera dig en kostnad. Här berättar vi hur du ska göra för att skicka tillbaka utrustningen, och varför.

 

 1. Det första som händer efter att du har sagt upp ditt abonnemang är att du får ett avslutningsbrev från oss. I brevet står vad som gäller för retur av din utrustning. Har du sagt upp både bredband och tv kan du skicka all utrustning i samma paket.

 2. Vi rekommenderar att du kollar om du hittar utrustningen du har hemma i listan över utrustning som ska returneras nedan. Det kan nämligen vara så att du inte behöver skicka tillbaka den, trots att det står så i brevet.

 3. Därefter skickar du in utrustningen till oss. Se checklistan här nedanför! 

 4. Vi tar hand om utrustningen när den kommer fram, men har just nu tyvärr  ingen möjlighet att skicka en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Checklista för ditt paket

 Packa utrustningen ordentligt så att den inte skadas. Om den fungerar bra ska den komma till användning hos någon annan av våra kunder senare. Glöm inte att skicka med tillhörande kablar, strömadaptrar, fjärrkontroller samt eventuellt tv-kort. 

 Bifoga en lapp med namn och kontraktsnummer så att vi kan se vem som är avsändare. Ditt kontraktsnummer hittar du i avslutningsbrevet.

 Om du använder originalkartongen för att skicka tillbaka utrustningen i, så se till att den gamla adresslappen täcks helt.

 Adressen är Telenor Sverige AB, c/o PostNord TPL AB, 34106 Ljungby

 Utrustningen måste skickas tillbaka som ett företagspaket. Ditt Postnord-ombud hjälper dig med det.

 Be om försändelse-ID, så att du kan spåra paketet om det skulle behövas. 

Utrustning som ska returneras

Här listar vi alla routrar och tv-boxar som vi vill ha i retur. Modellnamnet hittar du på undersidan av routern/boxen.

Routrar

 • Technicolor TG784n
 • Technicolor TG789vac
 • Technicolor TG799vac
 • Technicolor TC4210
 • Zyxel P2812 

Tv-boxar

 • Arris 2853
 • Humax CDIG 2000
 • Humax CDIG 1000C

Finns inte din utrustning med i listan?

Om din router eller tv-box inte finns med i listan här ovanför och det i ditt avslutningsbrev står att vi kommer att ta ut 0 kr i avgift om du inte returnerar den, så behöver du inte göra det.

Lämna utrustningen till en återvinningscentral istället, så kan den – eller åtminstone delar av den – komma till nytta igen. Har du ingen återvinningscentral i närheten? Eller är du det minsta osäker på om du ska returnera den?  Skicka den då till oss, så ser vi till att den antingen (beroende på vilket skick den är i) går till en annan kund eller återvinns.

Tips! Utrustningen ska återvinnas som elavfall. Kolla med din kommun var du kan lämna in den. Om du bor i lägenhet kan din hyresvärd eller bostadsrättsförening ha kärl för återvinning av elavfall.

Vanliga frågor och svar