Kort om Periscope

Följ dina vänner och idoler i livesänd video eller gör din egen livesändning.

Periscope är en app som du använder för direktsänd videoströmning till dina följare och för att titta på andras direktsända videor. Eftersom Periscope är kopplat till Twitter skapar du ett konto på Periscope baserat på ditt Twitterkonto. Du kan följa andra Periscopeanvändare och andra kan följa dig. Du kan själv filma och direktsända video till dina följare som kan kommentera videon under sändningens gång. Kommentarerna dyker upp i själva videon. När du börjar strömma skickas en länk till din sändning ut till ditt flöde, och dina följare kan välja att titta. Du kan även dela länken i andra kanaler som till exempel på Facebook. Du kan ta del av andras strömningar genom att söka i en globala lista över alla strömningar och genom att titta på strömningar från användare du följer.

Med anledning av den rådande debatten i media om Periscope, publicerar vi här svaret på en av de vanligaste frågorna vi får:

Jag har hört att många unga använder Periscope till att sabotera lektioner och utsätta sig själva för olika risker för att få likes – hur bör jag som förälder/vuxen förhålla mig till det?

– Vi har såklart uppmärksammat detta och den här typen av användande är förstås ett stort problem. Dock handlar problemet inte om Periscope i sig. Liksom många andra likande tjänster skapar Periscope fantastiska möjligheter för människor av alla åldrar att kommunicera på nya sätt. När det gäller ungas användande av Periscope och andra appar tycker vi att det är jätteviktigt att föräldrar och andra vuxna pratar med barn om hur man beter sig när man använder dem. Det tror vi är en nyckel för att undvika att denna typ av problem uppstår och är kanske extra viktigt när det gäller nya appar som man som förälder kanske inte har så stor koll på.

/Lina Sundqvist, ansvarig för kundtrygghet på Telenor