Har du haft ditt #nätprat?

Den här guiden hjälper dig som vuxen att på ett bra sätt prata om nätet med dina barn och bli mer delaktig i deras digitala vardag. Guiden är framtagen av Telenor i samarbete med organisationen Surfa Lugnt.

Guiden baseras på tips, råd och statistik från bland andra Surfa Lugnt, Sverok, Röda Korset, Rädda Barnen, Statens Medieråd. Du kan också ta hjälp av vår Infobank. Där kan du lära dig mer om barns vardag på nätet och om olika sociala kanaler.

 

Men även för den som har bra koll kan det ibland vara svårt att hitta de rätta frågorna att ställa. Därför har vi, tillsammans med våra samarbetspartners och externa experter, tagit fram ett batteri med frågekort att använda i samtalet. Frågorna kan ställas av både vuxna och barn, och du väljer själv hur många kort du behöver för att få igång samtalet.

 

Redo för nätpratet?

Vi har tagit fram ett batteri med frågekort att använda i samtalet, som ett stöd för att komma igång. Frågorna kan ställas av både vuxna och barn, och ni väljer själva hur många kort ni behöver för just ert #nätprat.

Till Nätpratskorten >