Nätpratsnytt

Nätpratsnytt innehåller tips och information du kan använda nästa gång du och ditt barn har ett nätprat.

Den digitala världen är i ständig förändring. Nya tjänster och appar kommer, gör succé, och försvinner – allt inom loppet av några veckor. Som förälder till barn som vuxit upp med internet kan det ibland vara svårt att hänga med i svängarna. Är det KiK eller Snapchat som gäller? Borde jag ha koll på vad mitt barn gör på musical.ly? Lugn, vi hjälper dig.

Nätpratsnytt är ett nyhetsbrev från Telenor som hjälper dig som förälder att hålla koll på aktuella nätnyheter, appar och sociala medie-plattformar. I varje nummer får du experttips om hur du kan nätprata med ditt barn om olika ämnen, och förslag på läsning om du vill fördjupa dig i ett ämne.

Nyhetsbrevet går ut till våra kunder, men vem som helst kan ta del av innehållet här.

Nätpratsnytt #3
Vad är en lagom surfmängd? Hur pratar man med sina barn om deras surfande, och när är det okej att sätta stopp? 

Nätpratsnytt #2
I det här numret av Nätpratsnytt pratar vi om hur vi kan hjälpa dig med nätfriden om du haft oturen att stöta på nätets baksida. Dessutom tipsar lag och rätt-experten Mårten Schultz om vad du kan göra om du eller ditt barn utsatts för kränkningar eller hot på nätet. 

Nätpratsnytt #1
Visste du att sju av tio elever skulle vilja prata mer om livet på nätet? I första numret av Nätpratsnytt får du bland annat matnyttiga tips av forskaren Elza Dunkels och chansen att själv sätta dina kunskaper på prov.