Om Telenor

Telenors historia sträcker sig mer än 160 år tillbaka i tiden och vi har varit verksamma i Sverige sedan 2005. Internationellt finns Telenor på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien med över 200 miljoner kunder och med fler än 33 000 anställda. 

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har idag drygt 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 650 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder.

På bara ett par decennier har internet förändrat vårt samhälle i grunden. Det digitala livet upplevs som självklart och stabil uppkoppling är något vi mer och mer tar för givet – som rinnande vatten i kranen. De senaste åren har vi på Telenor investerat miljarder i mobila nät och fiber över hela Sverige och det innebär att fler kan ta del av mer.

Men vi vill göra mer än att enbart leverera en stabil uppkoppling till alla. Globalt har Telenor använt mobildata för att bekämpa epidemier och i Sverige har vi gjort hela branscher klimatsmartare med Internet of Things, uppkopplade prylar. Vår övertygelse är att uppkopplade samhällen är starkare samhällen – det är drivkraften bakom det vi gör.