Dags att lägga 3G på hyllan

När 3G kom i början av 2000-talet höjdes hastigheterna – och i och med det möjligheterna. Nu kunde helt nya tjänster byggas kring grafik och rörligt där det tidigare bara funnits röst och text. 3G lade helt enkelt grunden till den mobila revolutionen som tog fart på riktigt med 4G och just nu accelereras enormt genom 5G.

Efter närmare 20 år börjar det bli dags för befintlig 3G att tacka för sig efter lång och trogen tjänst. Under de närmsta åren, och i takt med att vi rustar upp 4G och bygger ut 5G, kommer vi att fasa ut den 3G som finns nu. Innan nätmoderniseringen är klar kommer vi att, så långt det är möjligt, fasa ut där det finns annan bra uppkoppling så det ska bli så lite påverkan som möjligt. På några platser kommer det under en begränsad tid tyvärr att bli sämre täckning.

Om du vet att du idag använder teknik som bara fungerar med 3G så kan det redan nu vara läge att se över din hårdvara, till exempel mobiltelefoner, routrar och repeatrar. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt.Här kan du läsa mer om vår 5G-satsning

Vi förnyar mobilnätet – och säger tack och adjö till 3G

3G-nätet, som har varit i drift sedan början av 2000-talet, ska fasas ut i kontrollerad takt, samtidigt som vi rustar upp 4G och bygger ut 5G. 

Läs mer här >