Telenor Youth Forum söker dig!

Välkommen med din ansökan till vårt årliga ettåriga distansprogram som tar dig från Oslo till Bangkok.

 

Telenor Youth Forum är ett årligen återkommande ettårigt distansprogram med fysiska möten i Bangkok och Oslo. Varje år handplockas 26 unga talanger från totalt 13 länder till TYF som bygger på idén om "digitalization for peace". Under året får deltagarna en chans att, med stöd och rådgivning av experter, tackla ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar med hjälp av digital teknik med det ultimata målet att främja fred.

Resan börjar i Oslo i december 2017, vid utdelningen av Nobels fredspris, och avslutas med en digital utställning på Nobelmuséet i Oslo i december 2018. Deltagarna kommer bli indelade i lag dedikerade åt specifika utmaningar. De första dagarna utvecklar varje lag en plan för hur de ska tackla sin utmaning med hjälp av digital teknik. Resan fortsätter virtuellt från deltagarnas hemländer. Sedan träffas de igen i Bangkok tillsammans på Nobel Peace Centre för att pitcha sina idéer för potentiella investerare. Det är ett nytt upplägg från tidigare år då deltagarna tidigare endast träffats under ett tillfälle. 

Ansökningen för 2017 års Telenor Youth Forum har stängt.  Håll du uppdaterad för nästa års ansökning och läs gärna mer om Telenor Youth Forum här.

 

Från idé i Oslo till pitch i Bangkok

Två personer kommer väljas ut för att representera Sverige. De utvalda deltagarna får först resa till Oslo för en stor kick-off som sker i samband med utdelningen av Nobels fredspris den 8-11 december. Deltagarna får även gå på konserten som avslutar utdelningen av fredspriset.

I Oslo möts representanter från Telenors samtliga affärsländer vilket inkluderar Bangladesh, Bulgarien, Danmark, Ungern, Indien, Malaysia, Montenegro, Myanmar, Norge, Pakistan, Serbien, Sverige och Thailand.

Deltagarna blir indelade i mindre grupper som man sedan kommer arbeta i under de kommande 12 månaderna. Varje grupp kommer få ta del av en problemställning som man tillsammans med världsledande mentorer ska jobba för att lösa. Alla deltagarna ses igen efter 6 månader i Bangkok för att presentera och jobba vidare med sida idéer.

De färdigutvecklade idéerna presenteras avslutningsvis på en global utställning i samarbete med Nobels Fredscenter under december 2018.

 

Ansökningen är över för i år. Välkommen att söka igen sommaren 2018.

Vad får du som deltagare ut av Telenor Youth Forum?

Att samarbeta med Nobels Fredscenter och ett av världens största telekomföretag, ger dig en unik möjlighet att bidra till att utveckla en produkt som kan göra skillnad i världen. Du vill skapa lösningar där digitalisering används för att lösa sociala, miljömässiga och samhälleliga utmaningar.

Du får:

 • Ett globalt nätverk.

 • Erfarenhet av att driva digitala innovationsprojekt med fokus på att tackla globala sociala utmaningar.

 • Stöd och rådgivning av professionella mentorer och tillgång till deras breda nätverk.

 • Ett förstärkt CV – uppdaterad portfolio att visa upp i framtiden.

 • Goda relationer till en global organisation som Telenor.

 • Delta på Nobels Fredspris samt fredskonserten i Oslo.

 • Globala events i Oslo och Bangkok, betalda resor och övernattningar.

 

Vad förbinder jag mig till?

 • Du förbinder dig till att vara Telenor Sveriges representant och samarbeta virtuellt i ditt team under 12 månader.  Eftersom samtliga deltagare kommer från olika delar av världen kan det innebära arbete på morgonar och kvällar med anledning av olika tidsskillnader.

 • Du förväntas avsätta ungefär 2 timmar i veckan för Telenor Youth Forum.

 • Det förväntas att du bygger en relation till Telenor och uppdaterar Telenor löpnade kring projektgruppens arbete.

 • Det är obligatoriskt att du deltar fysiskt på evenemangen i Oslo och Bangkok.

Alla utgifter för resor, övernattning och mat betalas av Telenor Sverige.

 

Vad efterfrågas av mig som sökande?

Du är i början av din karriär, antingen med en påbörjad eller avslutad universitetsutbildning. Vidare har du ett engagemang och erfarenhet av att jobba med sociala, ekonomiska och samhälleliga förändringar och har en nyfikenhet gällande att skapa lösningar där digitalisering används för att tackla dessa utmaningar.

Du måste ha svenskt medborgarskap eller medborgarskap i något av de andra länder där Telenor är verksamma. Vi ser även att du känner dig trygg på att kommunicera på engelska.

Så här ansöker du

1. Fyll i dina personuppgifter, e-post och telefonnummer.

2. Ladda upp ditt CV.

3. Berätta varför du vill vara en del av Telenor Youth Forum. Har du till exempel engagemang eller tidigare erfarenheter från att jobba med frågor kring sociala, miljömässiga eller samhälleliga utmaningar? Texten får max vara 300 ord.

Sista ansökningsdag var 2017-07-22
Välkommen att söka igen sommaren 2018.