Catharina Kulldorff
Product Owner
CEO Trainee 2014-2015

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Spännande industri och en unik möjlighet, en språngbräda in i ett bolag genom att få följa VD/ledningsgrupp så nära under ett års tid.  

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit?
Grunden är att följa och supporta Patrik (VD) i hans dagliga arbete, i allt från att "hålla" i ledningsgruppsmöten (agenda och MoM) till att förbereda möten, presentationer eller styrelsearbete. Jag arbetade även nära vår CFO och övriga delar av ledningsgruppen framför allt genom strategiarbete.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Du blir utmanad, lär dig otroligt mycket, visar du framfötterna får du mycket ansvar och såklart, så får du jobba med fantastiska kollegor.

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?Du behöver snabbt komma in i rollen och leverera, du behöver alltid vara på tårna och proaktiv, du behöver kunna hålla många bollar i luften och prioritera din tid.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig?
Du får en unik förståelse för helheten av Telenor, vad som driver affären, hur beslut fattas etc. Detta är otroligt användbart i de roller du tar dig an efteråt. Jag har haft så stor användning av det jag lärde mig under mitt traineeår och lutar mig tillbaka på det löpande i mitt arbete. Dessutom så bygger du många värdefulla kontakter och exponeras i flera sammanhang, vilket öppnar många dörrar och möjligheter efter programmet.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
SÖK – du kommer inte ångra dig!