Christian Roth
CIO
CEO & CMO Trainee 2008-2009

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Fick tips av en kompis om en roll hos Telenor (dock ej traineeroll) och kom i kontakt med Emil Hansen (idag chef för NW operations i Norge). För den rollen gick man med en annan kandidat, men jag fick ett bra intryck av Telenor och Emil. Han och jag höll kontakten och därefter dök traineerollen upp. Det var en helt annan organisation kring traineeprogram då i och med att det inte var så etablerat. Jag träffade Bredbandsbolagets ledningsgrupp under en dag plus VD:n några dagar senare och sedan var det klart.

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit dig framåt?
Jag kommer ihåg att jag var osäker på vad den skulle innebära och jag räknade med att gå bredvid under ett år för att sedan börja bidra. I verkligheten tog det två dagar innan jag kastades in som ansvarig för en större LAN-satsning. Det var början på en rad olika uppgifter som kom under traineetiden. Traineerollen gav mig även en snabb förståelse för oss som organisation. Vad är vi bra på, vad behöver vi bli bättre på, hur fungerar vi etc. Det gav mig också en god inblick hur diskussionerna gick på strategisk nivå, vilket underlättade tiden efteråt.

Något som är väldigt värdefullt är nätverket som byggs upp under året. För mig är det tre primära delar. Exponeringen mot ledare, det tighta samarbetet som jag hade med traineekollegor samt introduktionen till övrig organisation. Samtliga delar har underlättat senare roller betydligt.

Vad var det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Bästa för mig är alla möjligheterna som öppnas upp. Vill man lära sig något är det stor chans att man får det. Det andra är nätverket som byggs upp. Det tredje är inblicken man får i hur ett stort bolag fungerar, något som är väldigt svårt att få om man inte är trainee (styrka mot t.ex. management consulting)

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
Största utmaningen var att det skedde så många förändringar. Jag hade fyra olika chefer under året, vilka alla hade sin egna stil. Det krävde en del att förstå hur de fungerade, även om det också var lärorikt. Det andra var arbetsbalansen. Jag gav upp i princip allt privatliv under det året och hade normalt 80-90 arbetstimmar per vecka, här tror jag dock att det är mer balanserat idag.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet gav dig?
På kort sikt gav det mig en rejäl skjuts i karriären. Jag fick arbeta tätt med flera av dem som jag skulle arbeta med under de kommande åren och fick verkligen testa mina förmågor snabbt. På lång sikt har det också givit mig ett starkt självförtroende att tro på egna idéer och verktyg att driva igenom dem.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Att det är en no-brainer att söka. Året innebär en riktigt häftig resa för den som vill. Året blir mycket som man själv önskar, så förvänta inte ett serverat bord, utan se det som en möjlighet att få välja och vraka bland en buffé.