Elin Melin
Digital Sales Manager / Scrum Master Digital Frontrunner
CEO Trainee 2015-2016

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Jag hade hört väldigt gott om programmet och tyckte att branschen var intressant. Dessutom kändes det som ett bra program i början av karriären då man får en väldigt bra överblick över hur ett företag fungerar. När jag väl sökte fick jag ett väldigt gott intryck av människorna jag mötte under processen vilket för min del var avgörande för att jag sedan tackade ja.

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit
Det kanske låter som en klyscha – men det finns inga vanliga dagar som trainee. Det är både högt och lågt i uppgifterna, och du får en väldigt god insikt i din ledares vardag. Din primära uppgift är att vara din ledares högra hand och följa med samt stötta i de projekt som är aktuella just nu. Dessutom får du hela tiden chansen att ställa frågor och bolla hur din ledare tänker när de fattar viktiga beslut eller liknande. Det ger en helt unik insikt i hur det är att vara CxO på ett stort bolag och goda förutsättningar för dig själv att göra karriär inom bolaget framöver.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Det bästa enligt mig var att få ett så brett nätverk i företaget. När du är trainee får du arbeta med väldigt många olika typer av projekt, baserat på vad som är högst upp på din ledares agenda just då. Det leder till att du får en bredd i din kompetens och en förståelse för hur företaget fungerar som få andra har.

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
Definitivt att prioritera – det finns så otroligt mycket roligt att ägna sig åt. Det finns många spännande projekt att ägna sig åt, men core trainee-rollen är viktig att alltid sätta främst. Det är ganska svårt att planera då det ofta är snabba puckar.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig?
På kort sikt en väldigt bra start i karriären på ett bolag, med ett starkt nätverk och många möjligheter. På längre sikt tror jag att jag alltid kommer ha nytta av att jag har lärt mig hur ett större bolag fungerar. Min nuvarande roll är väldigt operativ men min bakgrund som trainee gör det enkelt för mig att förstå hur min pusselbit passar in i det stora hela.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Gör det!