Johan Littorin
Head of Vimla
CMO Cosumer Trainee 2010-2011

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Jag träffade en dåvarande trainee som berättade om hur det funkade med traineprogrammet och blev såld direkt. Kombinationen av att lära sig av de främsta ledarna i Svenskt näringsliv och att få förtroende från dag ett är oslagbar.


Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit och vad gör du idag?
Jag var trainee för den dåvarande CMO’n och jag engagerade mig i flera konsumentorienterade projekt. Mitt stora projekt under traineeåret var att undersöka potentiella tillväxtområden i delar av marknaden där telenor inte var starka. Resultatet blev att jag grundade dottervarumärket Vimla som jag nu är ytterst ansvarig för.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Telenor tar tillvara på sina traineer även efter avslutat traineeår. Man sporras av nya utmaningar och man blir en del av ett aktivt nätverk av andra fd traineer info bolaget. Just att så många traineer fortfarande är kvar inom bolaget är ett tydligt kvitto på att telenors traineeprogram är väldigt bra och utvecklande.

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
Utmaningen var just en av de saker som lockade. Telenor är en väldigt dynamisk arbetsplats och det händer väldigt mycket hela tiden. Det är ett år med högt tempo, men som samtidigt är väldigt givande.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig?
På kort sikt erbjuds en väldigt brant inlärningskurva och snabb personlig utveckling. Dessutom satsas det mycket på traineer efter programmets slut. Jag fick en stor möjlighet att driva vidare mitt projekt som senare mynnade ut i den verksamheten jag driver idag, dvs Vimla.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Sök! Det är en unik chans att lära dig av en senior ledare som delar med sig av sina erfarenheter och coachar. Du får dessutom stora möjligheter inom Telenor efter programmet är slut samt blir en del av ett grymt bra nätverk.