Jonathan Roxeheim
Business Manager
CMO Mobile Trainee 2014-2015

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Jag hade gjort ett summer internship och fått testa på consulting och M&A och kände väl att det efter studierna inte direkt var vad jag ville göra. Istället fick jag upp ögonen för traineeprogrammen som jag såg som en unik möjlighet att under ett år få följa en väldigt erfaren person. Telenor var det bolag som med sitt traineeprogram prickade precis det jag sökte efter; Internationella möjligheter, en snabbrörlig bransch med produkter jag kunde relatera till, samt en möjlighet att jobba nära en CxO med ledningsgrupp. Jag fick också en väldigt bra bild av de tidigare traineerna som i stor utsträckning jobbade kvar inom Telenor på många spännande positioner.

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit?
Jag jobbade som trainee åt dåvarande CMO och fick på så sätt en god insyn i vårt mobila affärsområde. Arbetsuppgifterna var väldigt varierande och jag tror nog inte att någon dag var den andra lik. Förutom att sköta om ledningsgruppsmötena och följa vår CMO i alla intressanta möten kunde det vara alla möjliga typer av uppgifter, såväl högt som lågt. Allt ifrån att projektleda en tvådagars strategi-kick-off för 250 personer och till exempel sätta bordsplaceringar till att vara med och forma en strategi och marknadsplan för morgondagens mobilportfölj. På så sätt fick jag en unik inblick i dynamiken i en ledningsgrupp, men jag fick även se och testa på olika delar av organisationen för att bilda mig en uppfattning om vad jag ville göra efter traineeåret. Jag lärde mig otroligt mycket om mig själv och andra under traineeåret, vilket på många sätt har utvecklat mig som person.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Att du får så stora möjligheter att själv forma din karriär och hitta det du vill göra. All stöttning finns och du får ett väldigt brett nätverk både inom Telenor Sverige, men också globalt inom Telenorkoncernen. Sen är alla kollegor fantastiska och det finns också en enormt positiv och stöttande atmosfär mellan alla nuvarande och tidigare traineer i bolaget.

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
Som trainee är du en eftertraktad resurs och det finns många spännande projekt att hoppa in i. Det gäller att lära sig att prioritera sin tid rätt och kunna skilja på vad som är stort och smått. Själv tyckte jag att så många möjligheter var intressanta att jag hoppade på det mesta, vilket ibland kunde innebära att det var lite för många bollar igång samtidigt.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig? För mig handlade traineeåret mycket om att hitta vad jag ville göra och när jag väl fann det gav också traineeprogrammet och det nätverk jag byggt upp en möjlighet att fortsätta jobba med det. I min fortsatta karriär efter traineeåret har jag fått jobba med precis det jag tycker är kul och har också fått större och större ansvar under ganska kort tid. Jag har under denna tid alltid känt ett förtroende från ledningsgruppen och övriga kollegor, vilket jag nog till stor del har traineeåret att tacka för. En annan stor möjlighet är att man under traineeåret får möjlighet att knyta nära kontakter med oerhört erfarna och kompetenta människor som man senare i karriären alltid kan bolla saker och ting med.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Fundera först och främst på vad du vill göra och varför. Vad brinner du för och var tror du att du har störst möjlighet att få utlopp för den passionen? Försök tänka tillbaka på de erfarenheter och tillfällen där du fått användning för denna passion och vilka resultat du då åstadkom och försök sätta dem i ett sammanhang hos din nya arbetsgivare – hur kan du bidra och vad får dig att stå ut mot andra ansökande?
Lycka till!