Kendra Ibsen 
Manager Market Communication
CMO Consumer Trainee 2015-2016

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Jag ville gå ett exekutivt traineeprogram. Efter fem års studier på Handelshögskolan i Stockholm med inriktning strategi och management kände jag att jag snabbt ville komma in i en organisation för att förstå hur management fungerar i praktiken. Det finns en del traineeprogram på marknaden, men det är förvånansvärt få som erbjuder den typen av traineeprogram som Telenor gör. På Telenor får man nämligen följa en person i ledningsgruppen under ett års tid. Att få möjligheten att börja sin karriär på toppen av ett bolag och därmed få insyn i både operationella affärskritiska frågor så väl som strategiska frågor tilltalade mig väldigt mycket. Att sedan Telenor är ett telecombolag är bara ett plus då jag verkligen aspirerade att ta mig in i tech-världen. Det behövs fler kvinnor här!

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit?
Oj, svår fråga för rollen är så oerhört bred och formbar. Det finns väldigt få riktlinjer hur ens traineeår ska vara, utan det sätter varje trainee individuellt tillsammans med sin ledare. Jag kom in snabbt i verksamheten och hjälpte min ledare med olika presentationer, strategiska uppgifter, work shops och ledningsgruppsmöte samtidigt som jag fick tillfälle att vara med i några få nyckelprojekt inom Telenor Konsument.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Jag fick snabbt en överblick över hela Telenors verksamhet och fick, lyssna och analysera verksamheten utifrån en CMO:s perspektiv, vilket har lett till att jag vet vad seniora ledare prioriterar och fokuserar på. Det har också hjälpt mig med mitt nätverk på Telenor, av två huvudsakliga anledningar. (1) Det är många ex-traineer kvar på Telenor runtom i hela bolaget som vi snabbt fick god kontakt med (2) genom att vara med på många möten träffar man personer i hela organisationen.

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
De största utmaningen är att som helt ny i arbetslivet till största del vara i sammanhang med några av Sveriges mest seniora ledare. Det är en utmaning att hitta balansen mellan hur aktiv man ska vara i den typen av situation. Men den utmaningen är också den största fördelen med programmet, man lär sig snabbt om affären, att bygga business case och driva saker framåt med rätt argument.

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig?
Traineeprogrammet är den bästa språngbrädan man kan få i sin karriär. Som jag sa tidigare får man väldigt snabbt en förståelse för affären och vad som är ”top of mind” hos ens ledare. Man får väldigt bra exponering vilket leder till en rad av olika möjligheter inom bolaget efter traineeprogrammet. Det är verkligen lyxigt.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Om du vill jobba i en dynamisk industri med massor av utmaningar av olika karaktär och få insyn i top management i början av din karriär är Telenors traineeprogram skräddarsytt för dig. Det finns inga gränser hur mycket du kan lära dig utan det är upp till dig. Om du är intresserad, ta gärna kontakt med mig eller någon av de andra 25 före detta traineerna som fortfarande jobbar på Telenor. Vi hjälper dig gärna. Massa lycka till och hoppas vi ses på vårt kontor!