Paulina Hornay
New Business
Business Trainee 2015-2016

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
För att vara helt ärlig visste jag inte helt vad jag ville när universitetet gick mot sitt slut. Det kan vara svårt att veta exakt vad man KAN göra när man är klar, vad blir man? Det jag visste var att jag ville få en snabb utvecklingskurva och en chans att vara utanför min comfort zone. Jag ville att bolaget skulle ge tillit till min förmåga och ge mig en chans att verkligen visa dem vad jag går för. Att vara trainee på Telenor gav mig exakt dem här sakerna.

Hur hamnade jag här då? En almuni på min master som gick trainee programmet tipsade om jobbet. Han talade väl om både telekom som en spännande bransch med exponentiell utvecklingskurva och Telenor som bolag för deras ”get things done” attitude. Telenor tar stora ”bet” på unga personer genom att låta dem tidigt ta mycket ansvar och testa sina gränser, vilket är något just jag värderar som viktigt.

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit och vad gör du idag?
Jag var trainee på affärsområdet Business på Telenor, under CMO Mats Almgren. En stor del av min vardag tillbringade jag tillsammans med Mats i alla typer möten, från strategiskt viktiga beslutsmöten till hans utvecklingssamtal med medarbetare. Både det bästa och det tuffaste med att vara trainee var nog att Mats schema även var mitt schema. Vardagen för en CMO på ett av de största telekombolagen i Sverige är både utmanande och spännande. Är det något jag lärde mig av året i hans skor är det att saker och ting sällan går helt enligt plan på utsatt tid, därför blir din förmåga att lösa oförutsedda situationer på ett bra sätt det som i slutändan påverkar resultatet.

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Jag lärde mig om vikten av politik i stora bolag. Jag har först i efterhand insett vilken ovärderlig tillgång det fortfarande är i min vardag idag. Exempelvis har jag en god förståelse för beslutsprocesser inom Telenor, vilket har hjälp mig att manövrera lättare i min nuvarande position. Jag har även fått ett otroligt kontaktnätverk inom Telenor. Ett av mina bästa tips till alla på en ny arbetsplats – ät lunch med en ny person varje vecka så kommer du att ha otroligt kul, men även en fantastisk bas av alla möjliga kunskaper inom ditt nätverk. Det behöver man inte vara trainee för att ha en anledning att göra(!).
På just Telenor håller traineeprogrammet även ihop alla ex-traineer genom olika event och AWs, både nuvarande och alumner. I vårt nätverk finns ett enormt stöd både under och efter traineeåret, alla både ger och tar vilket skapar stark sammanhållning alla traineer emellan. Framför allt är det ett riktigt skönt gäng där man får många nya kompisar.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Om du redan är övertygad om att du vill bli en del av vårt gäng - för att vara trainee på Telenor behöver du ha en ödmjuk attityd inför alla typer av uppgifter. Du bör vara beredd att hugga i där det behövs och när det behövs, vi är ett team – glöm aldrig det. Du som känner dig intresserad av programmet men fortfarande inte har sökt av någon anledning – prata med någon av de nuvarande traineerna eller en ex-trainee, vi kan helt säkert svara på dina frågor. Ses i höst!