Sandra Hvidsten Azhary
Retention and Upsell Manager, Business
CMO Business Trainee 2017-2018

Vad fick dig att söka till Telenors traineeprogram?
Jag har länge tänkt att det vore kul att få börja sitt arbetsliv med att vara trainee, det kändes som ett väldigt bra sätt att komma in i ett bolag och verkligen få en bra inblick i verksamheten. När jag sedan mötte Telenor på en mässa i Stockholm så fick jag med en gång upp ögonen för traineeprogrammet och det var nog den härliga känslan jag hade efter mitt samtal med de dåvarande traineerna som fick mig att söka.

Berätta kort om din roll som trainee – vad har rollen inneburit?
Under mina första månader har jag verkligen fått chansen att lära känna hela företagsverksamheten på Telenor. Parallellt med att jag i början fick bekanta mig med de uppgifter som jag är ansvarig för löpande fick jag även följa alla olika ledare i ledningsgruppen på Business för att få en inblick i de olika delarna av verksamheten. Det gjorde att jag redan från början fick bra koll på vad teamen jobbar med och vilka projekt och områden som var på gång. Nu när jag varit på Telenor lite mer än två månader har jag även börjat involvera mig i projekt ute i de olika teamen. Det fantastiska med rollen som trainee är att man genom att följa sin ledare får ta del av ett holistiskt perspektiv på företaget, samtidigt som man möter projekt och aktiviteter som sker väldigt nära affären – det bästa av två världar helt enkelt!

Vad är det bästa med att vara trainee på just Telenor?
Det bästa med att få vara trainee på Telenor är alla härliga kollegor och den stämningen som finns. Jag har från dag ett känt ett varmt välkomnande och det finns en öppenhet som jag uppskattar mycket. Sedan är det en otroligt spännande bransch vi verkar i och jag lär mig och utmanas av nya saker varje dag!

Vilka var de största utmaningarna under din tid som trainee?
En stor utmaning för mig är nog att säga nej till vissa roliga projekt och liknande som dyker upp på grund av att tiden inte räcker till. Man får möjligheten att göra så många kul grejer men ibland måste man prioritera i mån av tid. Jag skulle önska att dygnet hade fler timmar!

Vilka möjligheter, på både kort och lång sikt, ser du att traineeprogrammet kan ge dig?
Det inspirerar och motiverar mig att tidigare traineer inom Telenor stannar länge inom företaget. För mig är det ett otroligt bra betyg att ge sin arbetsgivare och det motiverar mig till att ha en lång karriär inom bolaget. Många av de tidigare traineerna som är kvar verkar ha haft en fantastisk resa och för mig framstår Telenor som ett företag som verkligen värnar om sina anställda och deras kompetens. Som på trainee får jag en väldigt brant utvecklingskurva och jag har möjligheten att tillsammans med min ledare utforma mitt traineeår utefter mina intressen och önskemål. Det tror jag lägger en god grund för mitt fortsatta arbete här på Telenor.

Vad skulle du säga till den som i år funderar att söka till traineeprogrammet?
Sök sök sök! Ni kommer inte ångra er. Oavsett vad man har för utbildningsinriktning eller intressen så kommer ni att kunna utforma traineeåret som ni själva vill tillsammans med er ledare. Ni får samtidigt chansen att vara med ett bolag på en spännande resa i digitaliseringens värld, och ett helt fantastiskt traineenätverk av tidigare traineer som är kvar inom bolaget.