Roaming i Slovakien

Priser i Slovakien

Här får du koll inför resan. Du ser vad det kostar att ringa, sms:a och surfa. Du hittar också svar på hur du ska göra om du har problem med roaming, hur mycket av din surfpott du kan använda och hur Telenor Familj fungerar utomlands.


Priser från Sverige till ett annat land 

Mobilabonnemang & kontantkort
Surf
Surfa

Som hemma*

Samtal
Ringa

Till land inom EU/EES: Som hemma
Till land utanför EU/EES: 9 kr/min

Ta emot samtal

Som hemma

Lyssna på röstbrevlåda

Som hemma

Meddelanden
Skicka sms

Som hemma

Skicka mms

Som hemma

Ta emot sms

Som hemma

Ta emot mms

Som hemma

Priserna är per minut. Samtal och meddelanden till Premium-/betalnummer debiteras enligt operatörens taxa (läs mer). Priser för att ringa, surfa och skicka sms när du befinner dig på fartyg eller flyg hittar du här.
Priserna för roaming styrs delvis av EU-regleringar och delvis av utländsk valuta och därför kan prisjusteringar förekomma. Du hittar alltid aktuella priser här på telenor.se.
* Har du obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad i EU/EES. 

Tillgängliga nät:

 • 4G
 • 3G
 • GSM
 • GPRS

Vanliga frågor

 • Nej, wifi-samtal fungerar endast inom Sverige just nu.

 • Ni ringer fritt till varandra i hela världen
  Alla som ingår i familjeabonnemanget ringer fritt till varandra när ni allihop, eller någon av er, befinner sig på resande fot.

  Ni surfar som hemma i 41 länder
  Vid resor inom EU/EES samt i Andorra, Malaysia, Montenegro, Myanmar (Burma), Schweiz, Serbien, Thailand, Turkiet och USA tar ni med surfen utan extra kostnad. Precis som i Sverige delar ni på den surfpott som ingår i huvudabonnemanget. Undantaget är vårt obegränsade mobilabonnemang, där alla i familjen istället delar på 100 GB/mån.

  Håll koll på inställningarna
  Om inställningen Spärr av trafik i utlandet är aktiverad för någon användare måste den som står som står som ägare av abonnemanget ändra det, annars kan användaren varken ringa, ta emot samtal, surfa eller skicka sms. Inställningen finns i Mitt Telenor, så logga in här på webben eller i appen.

   

 • Du kan använda hela din surfmängd inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma), USA, Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Turkiet, Andorra, Serbien och Montenegro. Om du har obegränsad surf kan du använda 100 GB.

 • I vissa länder inom EU/EES, till exempel i Spanien, tar man betalt för samtal till bland annat myndigheter och biluthyrningsfirmor (premiumsamtal). Så om du har varit i ett land där du ska kunna ringa utan extra kostnad men ändå fått en faktura på samtal ringda utomlands kan det vara anledningen.

  På Berecs hemsida (VAS | BEREC (europa.eu)) kan du söka fram vilka nummerserier som är premiumsamtal i respektive EU/EES-land.

 • Det beror på hur många GB du har på ditt mobila bredband från början. Svaret finns i tabellen på den här sidan.

 • Nästan! 

  Med våra abonnemang har du totalt 100 GB/månad att surfa för i EU/EES, Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Turkiet, Serbien, Montenegro, Andorra, Thailand, USA, Malaysia och Myanmar (Burma). 

  Om du har Telenor Familj fördelar du era 100 GB mellan familjemedlemmarna i Mitt Telenor.

 • Nej. Vi följer EU-förordningen om internationell roaming som innebär att du kan använda ditt abonnemang eller kontantkort precis som vanligt när du tillfälligt befinner dig i länderna som ingår i EU/EES. Men inte om du vistas utomlands permanent.

  Detta innebär att om du använder ditt abonnemang eller kontantkort mer utomlands än i Sverige räknas det som missbruk och Telenor har rätt att vidta åtgärder. Detta meddelas i förväg via sms.

  Läs mer i våra Särskilda villkor (4.2)

  Telenor har rätt att ta ut följande tilläggsavgifter (SEK inkl moms):

  • Samtal 0,30 kr/min
  • SMS 0,05 kr/st
  • MMS 0,02 kr/st
  • Surf 0,02 kr/MB


  In English

 • Kolla först att du inte har bindningstid kvar hos din nuvarande operatör. Om du inte har det är det bara att beställa ditt abonnemang hos oss. Väljer du nytt nummer så behöver du säga upp ditt gamla abonnemang hos den tidigare operatören. Väljer du att flytta med ditt nummer så sägs det upp automatiskt. Det är vanligt med en månads uppsägningstid så då kan du välja att lägga nummerflytten 30 dagar fram för att slippa betala dubbelt.

Surfa utomlands

  Här hittar du information om hur du slår på data-roaming på din telefon. 

  Aktivera data-roaming på en iPhone 

  Aktivera data-roaming på en Samsung-telefon

  Aktivera data-roaming på en telefon från Sony

  För att ge dig full kontroll över dina kostnader kan du spärra trafik, alltså samtal, sms och surf, i utlandet. Det här reglerar du i  i Mitt Telenor, så logga in här på webben eller i vår app och kolla att inställningen är som du vill ha den innan du åker iväg. 

  Har du Telenor Familj? Tänk på att bara den som står som ägare av abonnemanget kan ändra inställningen. 

   

  Vad som gäller angående priser och surfmängd du kan använda när du surfar utomlands med ditt mobila bredband hittar du här.

  Om din surf tar slut på resan skickar vi ett sms till det kontaktnummer du har angivit med information om hur du fyller på mer. Därför är det viktigt att du har anmält ett mobilnummer som du kan nås på under resan.

  Är du osäker på vilket kontaktnummer du har?

Innan & under resan

  Vill du ha sms:et som berättar vad det kostar att ringa och surfa i just det land du ska besöka – redan innan du har landat?

  När du ringer utomlands behöver du slå ett internationellt prefix, även kallat landsnummer. Detta gäller oavsett om du ringer inom landet du är i, eller hem till Sverige. 

  Så här gör du:

  • Slå 00 eller +
  • Därefter landsnummer. Ringer du hem till Sverige är landsnumret 46. 
  • Därefter telefonnummer

  Landsnummer för alla världens länder hittar du till exempel på Wikipedia.

  Har du kontantkort kan du använda det precis som hemma i hela EU/EES. Det betyder att du kan ringa, sms:a/mms:a och surfa utan extra kostnader. 

  Ska du resa utanför EU/EES och har Telenor Fastpris så behöver du ladda på med Extra saldo. Den laddningen laddas på precis som vanligt via ladda.telenor.se. 

  Eventuella extrautgifter kopplade till semesterresan, till exempel om du köper Surfpaket för att ringa och surfa, hamnar på nästa månads faktura. Med appen Mitt Telenor håller du enkelt koll på köpen och vad beloppet på nästa månads faktura blir. Du går till Faktura och klickar sedan på Mina kostnader hittills.

  Det är inte meningen att du ska använda ditt abonnemang eller kontantkort vid permanent vistelse utomlands.

  Läs mer

  Read more in English

  Att ringa till oss är kostnadsfritt när du ringer med ett Telenor-abonnemang – var i världen du än befinner dig. Vi har öppet på vardagar kl 8-18.

  Du kan kontakta oss här.

  Nödnumret 112 fungerar i hela EU, både från din fasta telefon och från mobilen. När du ringer det kopplas du direkt till larmcentralen för polis, ambulans och brandkår.

  Alternativa sätt att få hjälp inom EU hittar du på www.berec.europa.eu/en/emergency-means

  Här hittar du information om vilka operatörer som finns i varje land och vilket nät GSM, GPRS, 3G, 4G, VoLTE och LTE-M som finns tillgängliga.

  www.berec.europa.eu/en/pws hittar du information om vilka varningssystem (Public Warning Systems) som finns i respektive EU-land.