Roaming i Uganda

Priser i Uganda

Här får du koll inför resan. Du ser vad det kostar att ringa, sms:a och surfa. Du hittar också svar på hur du ska göra om du har problem med roaming, hur mycket av din surfpott du kan använda och hur Telenor Familj fungerar utomlands.


Priser från Sverige till ett annat land 

Kontantkort fungerar ej i landet 

Varför fungerar inte kontantkort?

Det beror antingen på att den teknik som krävs inte stöds av operatörerna i landet, eller på att vi inte har något avtal med den eller de operatörer som stödjer tekniken ännu.

Hur ska jag göra då?

För att kunna ringa, surfa, sms:a och mms:a i landet föreslår vi att du köper ett kontantkort på plats. Ska du stanna ett längre tag kan det vara värt att teckna ett abonnemang istället.

Mobilabonnemang
Surf
Surfa

149 kr/dygn (0,1 GB) (Surfpass)

Samtal
Ringa

19 kr/min

Ta emot samtal

19 kr/min

Lyssna på röstbrevlåda

19 kr/min

Meddelanden
Skicka sms

4 kr/st

Skicka mms 10 kr/st
Ta emot sms 0 kr/st
Ta emot mms 10 kr/st

Ett fast pris för surf per dag (Surfpass) är ingen tjänst du behöver beställa, utan är Telenors standardprissättning när du använder surf i länder där abonnemangets surfmängd inte kan användas.

Priserna är per minut. Samtal och meddelanden till Premium-/betalnummer debiteras enligt operatörens taxa. Priser för att ringa, surfa och skicka sms när du befinner dig på fartyg eller flyg hittar du här. Samtal debiteras per 60 sekunder för både utgående och mottagna samtal. Priserna för roaming styrs delvis av EU-regleringar och delvis av utländsk valuta och därför kan prisjusteringar förekomma. Du hittar alltid aktuella priser här på telenor.se.

Tillgängliga nät:

 • 4G
 • GSM
 • GPRS

Vanliga frågor

 • Nej. Betal- och premiumsamtal/sms debiteras enligt den lokala operatörens taxa.

 • Kolla först att du inte har bindningstid kvar hos din nuvarande operatör. Om du inte har det är det bara att beställa ditt abonnemang hos oss. Väljer du nytt nummer så behöver du säga upp ditt gamla abonnemang hos den tidigare operatören. Väljer du att flytta med ditt nummer så sägs det upp automatiskt. Det är vanligt med en månads uppsägningstid så då kan du välja att lägga nummerflytten 30 dagar fram för att slippa betala dubbelt.

 • Om du surfar i ett land där du inte kan använda surfmängden som ingår i ditt abonnemang, blir du debiterad ett Surfpass – ett fast pris per dag för surf.

  På fakturan framgår det tydligt hur många dagar med surf du haft utomlands, dvs. hur många Surfpass du har använt. Surfpass – ett fast pris för surf per dag – är ingen tjänst du behöver beställa, utan är standardprissättningen Telenor använder för surf utomlands i länder där abonnemangets surfmängden inte kan användas.

  Surfpassets kostnad och inkluderad surfmängd skiljer sig åt och är kopplat till vart du ska resa. Du kan se hur mycket surf som ingår och vad det kostar genom att söka upp landet du är i eller ska till här. När du har använt upp surfen som ingår i ditt Surfpass får du ett sms. Där står även hur du gör för att köpa mer surf.

  Om du vill ha mer surf till ett bättre pris rekommenderar vi att du köper ett Surfpaket innan din avresa.

 • Ett (1) sms kan maximalt vara 140 bytes stort. Använder du enbart bokstäver och siffror får du plats med 160 tecken i ett sms. Det betyder att en bokstav/siffra är nästan 1 byte stor. Smileys kräver 2-4 bytes beroende på vilken symbol du använder. Det gör att ett meddelande som innehåller symboler maximalt kan vara mellan 35 och 70 tecken långt.

Surfa utomlands

  Här hittar du information om hur du slår på data-roaming på din telefon. 

  Aktivera data-roaming på en iPhone 

  Aktivera data-roaming på en Samsung-telefon

  Aktivera data-roaming på en telefon från Sony

  För att ge dig full kontroll över dina kostnader kan du spärra trafik, alltså samtal, sms och surf, i utlandet. Det här reglerar du i  i Mitt Telenor, så logga in här på webben eller i vår app och kolla att inställningen är som du vill ha den innan du åker iväg. 

  Har du Telenor Familj? Tänk på att bara den som står som ägare av abonnemanget kan ändra inställningen. 

   

  Vad som gäller angående priser och surfmängd du kan använda när du surfar utomlands med ditt mobila bredband hittar du här.

  Om din surf tar slut på resan skickar vi ett sms till det kontaktnummer du har angivit med information om hur du fyller på mer. Därför är det viktigt att du har anmält ett mobilnummer som du kan nås på under resan.

  Är du osäker på vilket kontaktnummer du har?

Innan & under resan

  Vill du ha sms:et som berättar vad det kostar att ringa och surfa i just det land du ska besöka – redan innan du har landat?

  När du ringer utomlands behöver du slå ett internationellt prefix, även kallat landsnummer. Detta gäller oavsett om du ringer inom landet du är i, eller hem till Sverige. 

  Så här gör du:

  • Slå 00 eller +
  • Därefter landsnummer. Ringer du hem till Sverige är landsnumret 46. 
  • Därefter telefonnummer

  Landsnummer för alla världens länder hittar du till exempel på Wikipedia.

  Har du kontantkort kan du använda det precis som hemma i hela EU/EES. Det betyder att du kan ringa, sms:a/mms:a och surfa utan extra kostnader. 

  Ska du resa utanför EU/EES och har Telenor Fastpris så behöver du ladda på med Extra saldo. Den laddningen laddas på precis som vanligt via ladda.telenor.se. 

  Eventuella extrautgifter kopplade till semesterresan, till exempel om du köper Surfpaket för att ringa och surfa, hamnar på nästa månads faktura. Med appen Mitt Telenor håller du enkelt koll på köpen och vad beloppet på nästa månads faktura blir. Du går till Faktura och klickar sedan på Mina kostnader hittills.

  Att ringa till oss är kostnadsfritt när du ringer med ett Telenor-abonnemang – var i världen du än befinner dig. Vi har öppet på vardagar kl 8-18.

  Du kan kontakta oss här.

  Här hittar du information om vilka operatörer som finns i varje land och vilket nät GSM, GPRS, 3G, 4G, VoLTE och LTE-M som finns tillgängliga.