Roaming i USA

Priser i USA

Här får du koll inför resan. Du ser vad det kostar att ringa, sms:a och surfa. Du hittar också svar på hur du ska göra om du har problem med roaming, hur mycket av din surfpott du kan använda och hur Telenor Familj fungerar utomlands.


Priser från Sverige till ett annat land 

Mobilabonnemang & kontantkort
Surf
Surfa

Med abonnemang:
Som hemma*

Med kontantkort: 
99 kr/dygn (1 GB) (Surfpass)

Samtal
Ringa

19 kr/min

Ta emot samtal

19 kr/min

Lyssna på röstbrevlåda

19 kr/min

Meddelanden
Skicka sms

4 kr/st

Skicka mms

10 kr/st

Ta emot sms

0 kr/st

Ta emot mms

10 kr/st

Ett fast pris för surf per dag (Surfpass) är ingen tjänst du behöver beställa, utan är Telenors standardprissättning när du använder surf i länder där abonnemangets surfmängd inte kan användas.

Priserna är per minut. Samtal och meddelanden till Premium-/betalnummer debiteras enligt operatörens taxa. Priser för att ringa, surfa och skicka sms när du befinner dig på fartyg eller flyg hittar du här. Samtal debiteras per 60 sekunder för både utgående och mottagna samtal. Priserna för roaming styrs delvis av EU-regleringar och delvis av utländsk valuta och därför kan prisjusteringar förekomma. Du hittar alltid aktuella priser här på telenor.se.

* Har du obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad. 

Tillgängliga nät:

 • 4G
 • 3G
 • GSM
 • GPRS

Vanliga frågor om USA

 • Nej, wifi-samtal fungerar endast inom Sverige just nu.

 • Du ser all information om ditt abonnemang i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.

   

 • Du kan använda hela din surfmängd utan extra kostnad (med obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad). Priser för att ringa och skicka meddelanden hittar du i prislistan för USA.

 • Du byter abonnemang (surfmängd) enkelt i Mitt Telenor här på webben eller i appen. Du kan också självklart kontakta oss.

  Mer om att byta abonnemang

 • När vi pratar om USA avser vi landets alla femtio delstater (inklusive Alaska och Hawaii). Däremot inkluderas inte USAs territorier (exempelvis Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller Förenta staternas mindre öar i Västindien eller Oceanien).

 • Nej. När vi pratar om att surfen ingår i USA syftar det på landets alla femtio delstater, inklusive Alaska och Hawaii. Däremot inkluderas inte USAs territorier exempelvis Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller förenta staternas mindre öar i Västindien eller Oceanien.

  Information om vad som gäller när du befinner dig på ett fartyg hittar du på vår sida om satellitpriser

 • Nej, det gör den inte. I våra abonnemang ingår surfen i USA, men det gäller inte i USAs territorier som Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller USAs mindre öar i Västindien eller Oceanien.

 • Du kan använda hela din surfmängd inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma), USA, Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Turkiet, Andorra, Serbien och Montenegro. Om du har obegränsad surf kan du använda 100 GB.

 • Det ser du genom att logga in i Mitt Telenor här på webben. Under sektionen Om ditt abonnemang står det i så fall att du kan ringa fritt inom familjen i hela världen, och du ser även alla användare i din familj.


  Det som gäller för Telenor Familj är att ni kan vara upp till åtta användare i samma abonnemang och ni ringer utan extra kostnad till varandra - oavsett var på jorden ni reser. Det gäller när ni är på resa i max 30 dagar. 

  Tänk på att detta inte gäller för satellitsamtal. Det vill säga befinner du dig uppe i luften eller till havs är det bättre att vänta tills du når land om du inte vill betala extra.

 • Det beror på om du befinner dig inom EU/EES eller inte.

  Inom EU/EES

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett annat land inom EU/EES kostar det inget extra. Det vill säga, om du befinner dig i Spanien och ringer till ett italienskt nummer kostar det inget extra. Det samma gäller om du befinner dig i Spanien och ringer till en kompis med svenskt mobilabonnemang som befinner sig i Italien.

  Om du däremot befinner dig i Sverige och ringer till ett nummer inom EU/EES betalar du standardpris.

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett land som inte ingår i EU/EES kostar det 8,95 kr/min. Till exempel om du befinner dig i Spanien och ringer till USA. 

  Utanför EU/EES

  Om du befinner dig utanför EU/EES och ringer till ett land som inte heller ingår i EU/EES kostar det enligt den prislista som gäller för det land du ringer ifrån. Så om du ringer från USA till Australien kostar det 15 kr/min, vilket du kan se i prislistan för USA. Du hittar prislistor för alla länder här

   

 • Nej. Betal- och premiumsamtal/sms debiteras enligt den lokala operatörens taxa.

 • Ska du tillbringa en längre tid i ett land som du har fri surf i? Då bör du läsa vår mer i våra särskilda villkor.

 • Ett (1) sms kan maximalt vara 140 bytes stort. Använder du enbart bokstäver och siffror får du plats med 160 tecken i ett sms. Det betyder att en bokstav/siffra är nästan 1 byte stor. Smileys kräver 2-4 bytes beroende på vilken symbol du använder. Det gör att ett meddelande som innehåller symboler maximalt kan vara mellan 35 och 70 tecken långt.

 • Du kan i dagsläget bara se din totala surfförbrukning, inte hur mycket av den som skett utomlands. Men om du befinner dig inom EU/EES kostar surfen inte extra. 

  Förutom i EU/EES kostar surfen inte heller extra i Andorra, Malaysia, Montenegro, Myanmar (Burma), Schweiz, Serbien, Thailand, Turkiet och USA. Det här gäller för abonnemang med obegränsad surf

   

   

Surfa utomlands

  Här hittar du information om hur du slår på data-roaming på din telefon. 

  Aktivera data-roaming på en iPhone 

  Aktivera data-roaming på en Samsung-telefon

  Aktivera data-roaming på en telefon från Sony

  För att ge dig full kontroll över dina kostnader kan du spärra trafik, alltså samtal, sms och surf, i utlandet. Det här reglerar du i  i Mitt Telenor, så logga in här på webben eller i vår app och kolla att inställningen är som du vill ha den innan du åker iväg. 

  Har du Telenor Familj? Tänk på att bara den som står som ägare av abonnemanget kan ändra inställningen. 

   

  Vad som gäller angående priser och surfmängd du kan använda när du surfar utomlands med ditt mobila bredband hittar du här.

  Om din surf tar slut på resan skickar vi ett sms till det kontaktnummer du har angivit med information om hur du fyller på mer. Därför är det viktigt att du har anmält ett mobilnummer som du kan nås på under resan.

  Är du osäker på vilket kontaktnummer du har?

Innan & under resan

  Vill du ha sms:et som berättar vad det kostar att ringa och surfa i just det land du ska besöka – redan innan du har landat?

  När du ringer utomlands behöver du slå ett internationellt prefix, även kallat landsnummer. Detta gäller oavsett om du ringer inom landet du är i, eller hem till Sverige. 

  Så här gör du:

  • Slå 00 eller +
  • Därefter landsnummer. Ringer du hem till Sverige är landsnumret 46. 
  • Därefter telefonnummer

  Landsnummer för alla världens länder hittar du till exempel på Wikipedia.

  Har du kontantkort kan du använda det precis som hemma i hela EU/EES. Det betyder att du kan ringa, sms:a/mms:a och surfa utan extra kostnader. 

  Ska du resa utanför EU/EES och har Telenor Fastpris så behöver du ladda på med Extra saldo. Den laddningen laddas på precis som vanligt via ladda.telenor.se. 

  Eventuella extrautgifter kopplade till semesterresan, till exempel om du köper Surfpaket för att ringa och surfa, hamnar på nästa månads faktura. Med appen Mitt Telenor håller du enkelt koll på köpen och vad beloppet på nästa månads faktura blir. Du går till Faktura och klickar sedan på Mina kostnader hittills.

  Att ringa till oss är kostnadsfritt när du ringer med ett Telenor-abonnemang – var i världen du än befinner dig. Vi har öppet på vardagar kl 8-18.

  Du kan kontakta oss här.

  Här hittar du information om vilka operatörer som finns i varje land och vilket nät GSM, GPRS, 3G, 4G, VoLTE och LTE-M som finns tillgängliga.

Vad är roaming?

Allt om hur roaming fungerar, och vad som kostar och inte. 

Ringa utomlands från Sverige

När du befinner dig i Sverige och ringer till en utländsk abonnent, ringer du ett internationellt samtal.

Problem med utlandssurfen?

90% av alla problem med att surfa går att lösa med hjälp av vår felsökningsguide.