Roaming i USA

Priser i USA

Här får du koll inför resan. Du ser vad det kostar att ringa, sms:a och surfa. Du hittar också svar på hur du ska göra om du har problem med roaming, hur mycket av din surfpott du kan använda och hur Telenor Familj fungerar utomlands.

Tips! Logga in i appen Mitt Telenor och se vilka priser som gäller för just dig. Eller skicka ett kostnadsfritt sms med namnet på landet till 10615


Priser från Sverige till ett annat land 

Aktuella erbjudanden

Surfpaket

Med Telenor Surfpaket får du 2 GB surf för 299 kr. Surfpaketet kan du använda i 14 dagar, från och med när du börjar surfa i det land som surfpaketet är giltigt i. Ska du vara borta mer än 14 dagar behöver du ladda på med ytterligare ett surfpaket.

Du köper Telenor Surfpaket genom att sms:a 2USA till 222. Du kan göra det upp till 30 dagar innan avresa, eller när du redan är på plats.

2 GB räcker ungefär till 160 minuter musik och 80 minuter sociala medier per dag i två veckor. Surfpaket fungerar inte med Telenors kontantkort.

Läs mer om Telenor Surfpaket

Pssst... Du vet väl att om du har ett av våra nya abonnemang surfar du som hemma i  USA

 

Abonnemang & kontantkort
Surf
Surfa*

Med våra nya abonnemang:
Som hemma

Med äldre abonnemang, t ex Telenor Frihet: 
69 kr/dygn (0,25 GB)

Samtal
Ringa

19 kr/min

Ta emot samtal

19 kr/min

Lyssna på röstbrevlåda

19 kr/min

Meddelanden
Skicka sms

4 kr/st

Skicka mms

10 kr/st

Ta emot sms

0 kr/st

Ta emot mms

10 kr/st

Priserna är per minut. Samtal och meddelanden till Premium-/betalnummer debiteras enligt operatörens taxa. Priser för att ringa, surfa och skicka sms när du befinner dig på fartyg eller flyg hittar du här. Samtal debiteras per 60 sekunder för både utgående och mottagna samtal.
Priserna för roaming styrs delvis av EU-regleringar och delvis av utländsk valuta och därför kan prisjusteringar förekomma. Du hittar alltid aktuella priser här på telenor.se.

* Med våra nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06) kan du använda hela surfmängden som ingår i ditt abonnemang i hela EU/EES samt i USA, Schweiz, Turkiet, Serbien, Montenegro, Andorra, Thailand, Malaysia och Myanmar. Har du obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad. För övriga abonnemang, till exempel Telenor Frihet, samt kontantkort gäller priser för surf enligt ovan. Logga in i appen Mitt Telenor så ser du exakt vad som gäller för dig och ditt abonnemang.

 

Tillgängliga nät:

 • 4G
 • 3G
 • GSM
 • GPRS

Vanliga frågor om USA

 • Nej, wifi-samtal fungerar endast inom Sverige just nu.

 • Du ser all information om ditt abonnemang i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.
  • Har du ett Telenor Frihet-abonnemang står det Frihet följt av din surfmängd överst.
  • Har du ett nytt abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06) står det Mobilabonnemang följt av din surfmängd överst, till exempel “Mobilabonnemang 30 GB”. Du har även texten ”Telenors senaste abonnemang” under.

  Stämmer inte något av dessa två alternativ in på dig? Då har du ett av våra äldre abonnemang.

  Osäker på om du har Telenor Familj? Så ser du vilket abonnemang du har

 • Det beror på vilket abonnemang du har. 

  För våra nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06)

  Du kan använda hela din surfmängd, inklusive sparad surf, utan extra kostnad (med obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad). Priser för att ringa och skicka meddelanden hittar du i prislistan för USA.

  För Telenor Frihet och andra äldre abonnemang

  Surf i USA ingår inte. Du hittar priser och aktuella erbjudanden för surf i prislistan för USA.

  Osäker på vilket abonnemang du har? Logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.
 • Hur du gör för att byta mobilabonnemang beror på vilket abonnemang du har idag.

  Har du ett av våra äldre mobilabonnemang, till exempel Telenor Frihet, kan du när som helst välja att byta till något av våra nya abonnemang.

  Byt mobilabonnemang 

  Har du redan något av våra nya abonnemang (tecknat f r o m 2018-09-06) så byter du abonnemang genom att byta surfmängd. Det allra enklaste är att göra det i appen Mitt Telenor, så här: 
  1. Gå in under Abonnemang
  2. Klicka på Ändra surfmängd.
  3. Dra i reglaget för att se vad de olika surfmängderna kostar per månad. 

  Mer om att byta surfmängd

 • När vi pratar om USA avser vi landets alla femtio delstater (inklusive Alaska och Hawaii). Däremot inkluderas inte USAs territorier (exempelvis Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller Förenta staternas mindre öar i Västindien eller Oceanien).

 • Nej. Det är endast i våra nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06) som surfen ingår i USA. När vi pratar om USA avser vi landets alla femtio delstater (inklusive Alaska och Hawaii). Däremot inkluderas inte USAs territorier (exempelvis Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller förenta staternas mindre öar i Västindien eller Oceanien).

  Information om vad som gäller när du befinner dig på ett fartyg hittar du på vår sida om sattelitpriser

  Osäker på vilket abonnemang du har? Logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.
 • Nej, det gör den inte. Det är endast i våra nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06) som surfen ingår i USA. Och det gäller inte i USAs territorier som Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, Amerikanska Samoa, Guam eller USAs mindre öar i Västindien eller Oceanien.

  Osäker på vilket abonnemang du har? Logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.
 • Har du ett av våra nya abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06) kan du använda hela din surfmängd* inklusive sparad surf, inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma), USA, Schweiz, Turkiet, Andorra, Serbien och Montenegro. 

  Har du abonnemanget Telenor Frihet får du använda hela din surfmängd inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma). Detta gäller för alla Frihetsabonnemang förutom Obegränsat som har en gräns på 100 GB inom EU/EES. 

  Tips! Logga in i appen Mitt Telenor så ser du både vilket mobilabonnemang du har och hur mycket av din surfpott du kan använda inom EU/EES. 


  Har du något av våra äldre abonnemang kan du se här hur mycket av din surfmängd du kan använda inom EU/EES.

   

  *Om du har obegränsad surf kan du använda 100 GB.

 • Det ser du genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen. Om du har Telenor Familj står det att du kan ringa fritt inom familjen i hela världen, och du ser även alla användare i din familj under ”Alla mobilnummer”.


  Det som gäller för Telenor Familj är att ni kan vara upp till åtta användare i samma abonnemang och ni ringer utan extra kostnad till varandra - oavsett var på jorden ni reser. Det gäller när ni är på resa i max 30 dagar. 

  Tänk på att detta inte gäller för satellitsamtal. Det vill säga befinner du dig uppe i luften eller till havs är det bättre att vänta tills du når land om du inte vill betala extra.

 • Det beror på om du befinner dig inom EU/EES eller inte.

  Inom EU/EES

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett annat land inom EU/EES kostar det inget extra. Det vill säga, om du befinner dig i Spanien och ringer till ett italienskt nummer kostar det inget extra. Det samma gäller om du befinner dig i Spanien och ringer till en kompis med svenskt mobilabonnemang som befinner sig i Italien.

  Om du däremot befinner dig i Sverige och ringer till ett nummer inom EU/EES betalar du standardpris.

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett land som inte ingår i EU/EES kostar det 8,95 kr/min. Till exempel om du befinner dig i Spanien och ringer till USA. 

  Utanför EU/EES

  Om du befinner dig utanför EU/EES och ringer till ett land som inte heller ingår i EU/EES kostar det enligt den prislista som gäller för det land du ringer ifrån. Så om du ringer från USA till Australien kostar det 15 kr/min, vilket du kan se i prislistan för USA. Du hittar prislistor för alla länder här

   

 • Nej. Betal- och premiumsamtal/sms debiteras enligt den lokala operatörens taxa.

 • Ska du tillbringa en längre tid i ett land som du har fri surf i? Då bör du läsa vår information om användande av abonnemang eller kontantkort vid längre vistelse utomlands.

 • Ett (1) sms kan maximalt vara 140 bytes stort. Använder du enbart bokstäver och siffror får du plats med 160 tecken i ett sms. Det betyder att en bokstav/siffra är nästan 1 byte stor. Smileys kräver 2-4 bytes beroende på vilken symbol du använder. Det gör att ett meddelande som innehåller symboler maximalt kan vara mellan 35 och 70 tecken långt.

 • Du kan i dagsläget bara se din totala surfförbrukning, inte hur mycket av den som skett utomlands. Men om du befinner dig inom EU/EES kostar surfen inte extra. Beroende på vilket abonnemang du har ingår surfen även i en del andra länder. 

  För våra nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06)

  Förutom i EU/EES kostar surfen inte heller extra i Andorra, Malaysia, Montenegro, Myanmar (Burma), Schweiz, Serbien, Thailand, Turkiet och USA. Har du ett abonnemang med obegränsad surf? Läs mer här

  För abonnemanget Telenor Frihet

  Förutom i EU/EES så kostar surfen inte extra i Thailand, Malaysia eller Myanmar. Har du ett abonnemang med obegränsad surf?  Läs mer här.

  Övriga abonnemang

  För övriga abonnemang ingår alltså surfen inom EU/EES. Tänk på att det finns det en gräns på hur mycket av din totala surf du får använda i utlandet. Läs mer om surfgränser här.

  Osäker på vilket abonnemang du har? Det ser du i Mitt Telenor.

  Mer hjälp kring vad du har för abonnemang

 • Om du har Telenor Familj och det inte går att ringa, surfa eller skicka sms i utlandet har du förmodligen Föräldrakoll påkopplat. Du kan ta bort tjänsten tillfälligt i Mitt Telenor:

  1. Välj den person/det extra simkortet du vill ta bort tjänsten från.

  2. Klicka Redigera profil och välj bort Föräldrakoll.

   

 • Japp. För dig som har ett av våra nya abonnemang och tjänsten 'Spara oanvänd surf i 1 månad' gäller samma regler som för vanlig surf angående hur du använder den utomlands.

Surfa utomlands

  Här hittar du information om hur du slår på data-roaming på din telefon. 

  Aktivera data-roaming på en iPhone 

  Aktivera data-roaming på en Samsung-telefon

  Aktivera data-roaming på en telefon från Sony

  Har du tjänsten Föräldrakoll? Tjänsten spärrar samtal, sms och surf när du befinner dig i utlandet. För att kunna använda abonnemanget utomlands behöver du ta bort Föräldrakoll. När du är tillbaka efter utlandsresan kan du lägga på Föräldrakoll igen. 

  Du lägger till och tar bort Föräldrakoll appen Mitt Telenor.

  Om din surf tar slut på resan skickar vi ett sms till det kontaktnummer du har angivit med information om hur du fyller på mer. Därför är det viktigt att du har anmält ett mobilnummer som du kan nås på under resan.

  Är du osäker på vilket kontaktnummer du har?

Innan & under resan

  Vill du ha sms:et som berättar vad det kostar att ringa och surfa i just det land du ska besöka – redan innan du har landat?

  När du ringer utomlands behöver du slå ett internationellt prefix, även kallat landsnummer. Detta gäller oavsett om du ringer inom landet du är i, eller hem till Sverige. 

  Så här gör du:

  • Slå 00 eller +
  • Därefter landsnummer. Ringer du hem till Sverige är landsnumret 46. 
  • Därefter telefonnummer

  Landsnummer för alla världens länder hittar du till exempel på Wikipedia.

  Har du kontantkort kan du använda det precis som hemma i hela EU/EES. Det betyder att du kan ringa, sms:a/mms:a och surfa utan extra kostnader. 

  Ska du resa utanför EU/EES och har Telenor Fastpris så behöver du ladda på med Extra saldo. Den laddningen laddas på precis som vanligt via ladda.telenor.se. 

  Eventuella extrautgifter kopplade till semesterresan, till exempel om du köper Surfpaket för att ringa och surfa, hamnar på nästa månads faktura. Med appen Mitt Telenor håller du enkelt koll på köpen och vad beloppet på nästa månads faktura blir. Du går till Faktura och klickar sedan på Mina kostnader hittills.

  Du kan alltid ringa vår Kundservice på vardagar 8-19 eller helger 9-17 svensk tid – var i världen du än befinner dig. Det är kostnadsfritt när du ringer med ett Telenor-abonnemang.

  Telefonnummer från en Telenor-mobil: 222
  Telefonnummer från en annan telefon: +46 708-222 222

Vad är roaming?

I EU och EES roamar du utan extra kostnad. Du kan alltså surfa och ringa som hemma.

Ringa utomlands från Sverige

När du befinner dig i Sverige och ringer till en utländsk abonnent, ringer du ett internationellt samtal.

Problem med utlandssurfen?

90% av alla problem med att surfa går att lösa med hjälp av vår felsökningsguide.