Våra fem viktigaste säkerhetsråd

För att njuta av möjligheterna med vår uppkopplade värld hemifrån är det viktigt att du har koll på din digitala säkerhet. Här kommer de fem absolut viktigaste säkerhetsråden du borde följa i år.

1. Dubbelt upp

Använd alltid tvåfaktorsautentisering där du kan. Det innebär att du till exempel först skriver in ditt lösenord och sen får ett sms eller email du måste bekräfta för att komma in på ditt konto. 

2. Tänk olika

Använd aldrig samma lösenord på olika webbsidor. Det här är nog den svåraste delen. För att komma ihåg dina olika lösenord finns ytterligare ett tips:

3. Spara fysiskt

Skriv ner lösenord fysiskt i en bok som du förvarar på en säker plats. En fysisk bok kan inte bli hackad och utlagd på nätet.

4. Se upp för länkar

Klicka inte på länkar och filer från okända avsändare. Var även uppmärksam på mail och sms från bekanta. Är det trovärdigt att din vän skickar ett meddelande om just det här ämnet – eller kan kontot ha blivit hackat? 

5. Till sist

Tänk på att praktiskt taget ingen blir spontanrik på erbjudanden om snabba investeringar.

 

Surfa Säkert!

Nu har vårt smarta säkerhetspaket blivit ännu bättre. Det består av två delar – dels en försäkring för id-skydd och nätkränkning, dels ett uppdaterat säkerhetsprogram och en ny app.