5 tips som ökar din nätsäkerhet

För att njuta av möjligheterna med vår uppkopplade värld hemifrån är det viktigt att du har koll på din digitala säkerhet. Här kommer de fem absolut viktigaste säkerhetsråden du borde följa i år.

1. Dubbelt upp
Använd alltid tvåfaktorsautentisering där du kan. Det innebär att du till exempel först skriver in ditt lösenord och sen får ett sms eller email du måste bekräfta för att komma in på ditt konto. 

2. Tänk olika
Använd aldrig samma lösenord på olika webbsidor. Det här är nog den svåraste delen. För att komma ihåg dina olika lösenord finns ytterligare ett tips:

3. Spara fysiskt
Skriv ner lösenord fysiskt i en bok som du förvarar på en säker plats. En fysisk bok kan inte bli hackad och utlagd på nätet.

4. Se upp för länkar
Klicka inte på länkar och filer från okända avsändare. Var även uppmärksam på mail och sms från bekanta. Är det trovärdigt att din vän skickar ett meddelande om just det här ämnet – eller kan kontot ha blivit hackat? 

5. Till sist
Tänk på att praktiskt taget ingen blir spontanrik på erbjudanden om snabba investeringar.

 

Surfa säkrare med säkerhetspaketet

Med vårt säkerhetspaket får du ett antivirusprogram för mobil, surfplatta och dator från F-Secure. Hur bra är inte det? Det ingår även id-försäkring från HELP som gäller vid id-stöld och nätkränkning. Med andra ord får du försäkring, hjälp och säkerhet – i ett paket.