Nätskydd

För att du ska kunna surfa så säkert som möjligt så ingår nu Nätskydd i våra mobilabonnemang. Nätskydd blockerar skadliga sidor så att du ska kunna vara trygg när du surfar. 

Du var på väg in på en farlig webbsida

Vi blockerar vissa webbsidor i vårt nät så att du inte ska råka ut för virus, bedrägeriförsök eller andra skadliga programvaror. Nätskyddet går enkelt att stänga av och sätta på i Mitt Telenor. Men vi rekommenderar att du behåller skyddet på, annars riskerar du att utsättas och kan få såväl personlig information stulen som mobilen hackad eller förstörd av virus.

Är du företagskund? Då kan du läsa mer om hur du stänger av Nätskydd här.

Det här är Nätskydd

På nätet lurar en hel del faror och vi måste ständigt passa oss från sidor som innehåller virus, bedrägerier och andra skadliga progrmavaror. Men när du surfar på mobilen kan du vara trygg, för våra nät är skyddade och vi blockerar webbsidor som är farliga, så att du kan fortsätta surfa på utan att oroa dig

Ha koll på ditt Nätskydd

 • Det snabbaste sättet är att stänga av Nätskydd och sedan besöka sidan igen. Du stänger av i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar. Kom ihåg att sätta på Nätskydd igen!

 • Nätskydd är ett filter i mobilnätet som blockerar sidor som innehåller virus, bedrägeriförsök eller andra skadliga programvaror som kan försöka stjäla personlig information från dig. Du skickas istället vidare till en sida som informerar om att sidan du tänkte besöka är skadlig.

  Nätskyddsfiltret uppdateras varje dag, eftersom nya försök till bedrägeri pågår hela tiden.

  Läs mer om Nätskydd här

 • Nätskydd är aktiverat hela tiden om du inte själv har stängt av det. Om du är osäker på om ditt nätskydd är påslaget, gå in och kolla i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

Håll dig säker på nätet

Varje dag kommer det nya typer av virus och annat som kan vara skadligt på nätet. Vi uppdaterar hela tiden vårt Nätskydd så att du ska kunna vara så säker som möjligt. Men det gäller ändå att vara försiktig, farliga och falska sidor är oftast väldigt välgjorda och webbadresserna är snarlika originalen. Så se till att vara uppmärksam när du surfar. 

Så här ser ett varningsmeddelande från oss ut

Vanliga frågor om Nätskydd

 • Nätskydd ger dig säkerhet när du surfar via mobilnätet, och ingår i alla Telenors mobilabonnemang. Filtret blockerar webbsidor som kan innehålla virus, bedrägeriförsök eller skadlig programvara. Det kan handla om malware (fil eller kod avsedd att sabotera), bedrägerisidor, falska tävlingar, sms-länkar och fakturor. De skapas av bedragare som försöker stjäla kort- och id-uppgifter.

  Läs mer om Nätskydd här

 • Vi rekommenderar att du alltid har Nätskydd påslaget, för din egen säkerhet. Väljer du ändå att stänga av Nätskydd kan du göra det i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

 • Nätskydd är aktiverat på alla våra mobilabonnemang. Har du stängt av Nätskydd slår du på det igen i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

 • Nej, Nätskydd fungerar inte när du är ansluten till wifi, utan bara när du surfar på mobilnätet.

 • Nej, Nätskydd fungerar bara när du surfar via mobilnätet. Vill du ha bra skydd på dina andra enheter rekommenderar vi att du skaffar Surfa säkert, läs mer om det här.

 • Nej, VPN slår ut Nätskydd, som då slutar fungera.

 • Nej, Nätskydd fungerar inte när du är ansluten till wifi, utan bara när du surfar på mobilnätet.

Fler tips på hur du håller dig säker på nätet

Tips för ett säkert surfande

Vi har samlat våra bästa tips och experternas råd för hur du skyddar dig på nätet.

Nätsäker 

Nätsäker är en försäkring som ingår i alla våra nya mobilabonnemang. Med försäkringen får du hjälp vid nätkränkningar. Till exempel att stoppa oönskad bilddelning och digital mobbning. 

Läs mer om Nätsäker >